Antena Căutare

Presa internațională, despre protestele din România și tinerii care-și părăsesc țara de nevoie: "O hemoragie care nu pare sa ingrijoreze cat de putin Puterea"

Peste 30.000 de români şi-au strigat, aseară, nemulţumirile într-un amplu protest care a avut ca punct zero de întâlnire Piaţa Universităţii. Coloana de manifestanţi cu jandarmii în frunte a pornit e traseul Piaţa Unirii -  Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului.

Peste 30.000 de români şi-au strigat, aseară, nemulţumirile într-un amplu protest care a avut ca punct zero de întâlnire Piaţa Universităţii. Coloana de manifestanţi cu jandarmii în frunte a pornit e traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Unirii - Palatul Parlamentului.

La ora 21:00, zecile de mii de oameni adunaţi în faţa Palatului Parlamentului şi-au aprins lanternele telefoanelor şi au intonat imnul. Înainte şi după acest moment au scandat împotriva Guvernului şi a Parlamentului.

Iar strigătele lor au fost auzite şi de presa internaţională, care a observat îndeaproape protestul de pe 20 ianurie, de la din Bucureşti.

Jandarm, filmat în timp ce loveşte cu pumnul manifestanţii din Piaţa Universităţii (VIDEO)

"O ţară dezincriminează corupţia", scrie The Guardian, care a publicat, vineri, un articol dedicat acestui eveniment. "România se pregăteşte pentru proteste uriaşe din cauza 'marelui pas în spate' în ce priveşte statul de drept", subliniază ziarul britanic, adăugând că "mulţi dintre criticii actualei puteri spun că schimbările aduse sistemului de Justiţie şi dezincriminarea unor fapte de corupţie înseamnă că separaţia puterilor în stat este 'terminata'".

Liberation scrie că "România îşi pierde capetele. Sătui de instabilitatea guvernamentală şi de corupţie, tot mai mulţi tineri romani aleg să se mute în Europa Occidentală şi de Nord. O hemoragie care nu pare pentru moment să îngrijoreze cât de puţin Puterea", mai notează sursa citată.

Avertizarea de COD GALBEN! De la ora 16:00, încep ninsorile abundente, iar viscolul pune stăpânire pe România... Cea mai puternică imagine de la protestele de aseară! Cordonul de jandarmi și un copil inocent care primește fulgii de n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x