Antena Căutare

Prima căsătorie. Primarul Capitalei vrea să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care se face pasul cel mare! CONDIȚII

Ai gânduri de măritiș sau de însurătoare? Dacă nu ești decis, s-ar putea ca „prima” oferită de Primăria Capitalei să îți facă cu ochiul! Edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, vrea să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care se căsătoreşte.

Ai gânduri de măritiș sau de însurătoare? Dacă nu ești decis, s-ar putea ca „prima” oferită de Primăria Capitalei să îți facă cu ochiul! Edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, vrea să dea 1.500 de lei fiecărui cuplu care se căsătoreşte.

Există însă câteva condiţii: cel puţin unul dintre soţi să fie la prima căsătorie, cel puţin unul dintre ei să aibă între 18 şi 35 de ani şi cel puţin unul dintre ei să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

În acest sens, a fost propus un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Sumele vor fi acordate de Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti (CTMB), în urmă unei cereri şi a unei copii a certificatului de căsătorie depuse de unul dintre soţi, la sediul CTMB, în termen de 45 de zile calendaristice de la dată căsătoriei.

În cazul în care cetăţenii nu îndeplinesc a treia condiţie, respectiv nu au între 18 şi 35 de ani, stimulentul financiar va fi acordat cu avizul primarului general, se precizează în proiect.

"Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în perioada 2010-2015, vârstă media a soţilor la căsătorie a înregistrat o creştere semnificativă, respectiv, dacă în 2010 bărbaţii se căsătoreau la o vârstă medie de 32,6 ani, iar femeile la o vârstă medie de 25,8 ani, în anul 2015 vârstă medie a fost de 34,5 ani la bărbaţi, respectiv 31,6 ani la femei. Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, grupa de vârstă cu cea mai mare rată a fertilităţii fiind de 25-29 de ani", explică municipalitea, considerând că "tinerii trebuie sprijiniţi de către stat în a-şi formă familii, devenind astfel mai responsabili de la vârste timpurii".

Gabriela Firea încurajează tinerii să-și întemeieze o familie

"Pentru mine, că primar general, tinerii reprezintă una dintre priorităţi, astfel încât am iniţiat o serie de măsuri care să faciliteze atât întemeierea unei familii cât şi dezvoltarea acesteia de-a lungul timpului.

În acest sens, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu am introdus un proiect de hotărâre prin care să se instituie acordarea un stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc”, a adăugat Gabriela Firea.

Aşa nu vei mai putea fi păcălit! Producătorii, obligaţi să demonstreze calitatea ingredientelor folosite... Bărbatul din Târgoviște care amenința că se sinucide s-a aruncat de pe un bloc cu zece etaje. Era speriat că va ajunge d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x