Antena Căutare

Primul Crăciun în casă nouă pentru premiantele din localitatea Fundulea, județul Călărași

Familia Teodorescu din localitatea Fundulea, județul Călărași, își va petrece pentru prima dată Crăciunul într-o casă nouă de care beneficiază prin campania „Schimbă o viață“, derulată de Fundația Mereu Aproape. Fericirea de a avea o casă în care nu plouă a fost posibilă prin ajutorul primit de la donatori – companii și persoane fizice – și prin munca și entuziasmul voluntarilor care s-au implicat.

Primul Crăciun în casă nouă pentru premiantele din localitatea Fundulea, județul Călărași Galerie
Veronica şi Nicoleta

Familia Teodorescu din localitatea Fundulea, județul Călărași, își va petrece pentru prima dată Crăciunul într-o casă nouă de care beneficiază prin campania „Schimbă o viață“, derulată de Fundația Mereu Aproape. Fericirea de a avea o casă în care nu plouă a fost posibilă prin ajutorul primit de la donatori – companii și persoane fizice – și prin munca și entuziasmul voluntarilor care s-au implicat.


Construcția a început în vara acestui an, iar acum familia se bucură de o casă încăpătoare, încălzită, cu toate camerele dotate cu mobilier și obiecte electrocasnice. Prima cameră care a fost construită a fost camera fetelor. Veronica, 9 ani și Nicoleta, 7 ani, cele două fete ale soților Teodorescu-Lilea, au rezultate extraordinare la învățătură, Veronica fiind premiantă la școală. În ciuda situației dificile de acasă și a responsabilităților pe care le au la o vârstă fragedă, cele două surori învață și își fac temele cu plăcere.

Camera fetelor


În casa veche ploua și era umezeală, acoperișul fiind degradat, iar familia locuia într-o singură cameră și folosea ca bucătărie un hol mic. Tatăl, Marian Teodorescu de 65 de ani, și mama, Brîndușa Lilea de 47 de ani, muncesc cu ziua pentru a asigura minimul necesar gospodăriei. „Casa înseamnă totul pentru noi și condițiile pe care le avem acum sunt tot ceea ce ne doream. Avem unde să ne facem lecțiile, unde să mâncăm și să dormim. Am primit și rechizite și suntem bucuroase că putem merge la școală fără probleme“, spune Veronica.


Partenerii Fundației Mereu Aproape cu sprijinul cărora a fost finalizată casa sunt: compania Dedeman – a oferit materiale de construcție în valoare de 3.000 de euro, domnul Marin Birla – a donat 2.300 de euro, domnul Gigi Becali – a sprijinit familia cu 2.000 de euro, compania HAFA RO - a donat 1.500 de lei, compania FAR-EST Windows - a oferit ferestrele casei, Fabryo Corporation - a asigurat toată vopseaua necesară pentru interior și exterior, Depozitul de materiale din Fundulea și ANION - au susținut cu materiale de construcție. Donațiile de la public au fost atât financiare, cât și materiale constând în rechizite, haine noi pentru școală și alimente.


„Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și care au adus familiei Lilea bucuria imensă de a trăi într-o casă în adevăratul sens al cuvântului. A fost esențial și ajutorul grupului de opt voluntari care au donat mai multe zile de muncă alături de mine și de colegul meu, Daniel Brahnea. Suntem încântați că am pus o cărămidă, la propriu și la figurat, pentru bunăstarea familiei Teodorescu“, spune Andreea Șurghie, Project Manager Fundația Mereu Aproape.

Fundația Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro, pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape și pe www.schimbaoviata.ro.

Legea care interzice fumatul în spații publice, adoptată de Parlament... Conducătorii auto din România vor plăti mai mult pentru timbrul de mediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x