Antena Căutare

Profesori, "bătuți" de baremele de corectură. Olimpic la matematică, un elev a fost depunctat, după ce "și-a permis" să rezolve altfel o problemă

Un elev de clasa a 8-a din Băileşti, judeţul Dolj, a fost depunctat la olimpiada judetean pentru ca nu a respectat baremul. Baiatul a gasit o solutie diferita fata de cea propusa de Ministerul Educației.

Un elev de clasa a 8-a din Băileşti, judeţul Dolj, a fost depunctat la olimpiada judetean pentru ca nu a respectat baremul. Baiatul a gasit o solutie diferita fata de cea propusa de Ministerul Educației.

Corectand subiectul conform baremului primit, unul dintre profesorii din comisia de evaluare i-a oferit lui Alexandru 0 puncte pentru acel subiect.

„Baremul pe care noi l-am avut la îndemână a venit pentru enunţul problemei pe care îl prevedea acel barem. Practic, el a dat răspunsul la altă problemă, dar s-a dovedit că este, într-adevăr, o rezolvare corectă”, spune Cătălin Cristea, profesor comisie de evaluare.

În cele din urmă, Ministerul Educaţiei a recunoscut drept corectă soluţia dată de Alexandru, după ce acesta a fost încurajat de profesorul său de matematică să depună contestație. Elevul a primit 4 puncte din 7 pentru problema respectivă şi s-a calificat la faza naţională.

„A fost puţin surprinzător, adică eu mă aşteptam să primesc dacă nu maxim, aproape de maxim pentru că făcusem şi ştiam că explicasem foarte bine”, spune Alexandru Pascu, elev clasa a VIII-a, potrivit Digi.

Veşti bune pentru elevi şi părinţi! Când începe și cât ține vacanța de Paște... Carmen Dan, ministrul de Interne, îngrijorată de fenomenul ”Balena albastră”: "Rog insistent părinţii să urmărească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x