Antena Căutare

Prognoza meteo pentru intervalul 24 august - 6 septembrie! Află dacă mai vine canicula şi când se răceşte vremea

Vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze la 30 de grade Celsius până la sfârșitul lunii august, iar posibilitățile de ploaie vor fi mai mari la începutul lunii septembrie, arată prognoza meteo valabilă în intervalul 24 august - 6 septembrie.

Prognoza meteo pentru intervalul 24 august - 6 septembrie! Află dacă mai vine canicula şi când se răceşte vremea
În perioada, 24 august - 6 septembrie, vremea se menţine frumoasă în general

Vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze la 30 de grade Celsius până la sfârșitul lunii august, iar posibilitățile de ploaie vor fi mai mari la începutul lunii septembrie, arată prognoza meteo valabilă în intervalul 24 august - 6 septembrie.

În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul valorii de 31 de grade. Însă, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic diurn va fi în scădere spre valori normale pentru prima decadă a lunii septembrie, spre o medie de 25 de grade. Nopțile vor fi răcoroase la începutul și spre sfârșitul intervalului de prognoză, iar în rest, media temperaturilor minime se va situa între 15 și 17 grade. Ploi în general slabe, care vor fi și sub formă de averse, se vor semnala în intervalul 1—4 septembrie, dar în celelalte zile ale celor două săptămâni va predomina vremea frumoasă.

În Crișana, în primele 5 zile ale intervalului vremea se va încălzi și va deveni călduroasă pentru această perioadă, deoarece media temperaturilor maxime, pe întreaga regiune, va ajunge la 32-33 de grade. O scădere a valorilor termice se va resimți în intervalul 1 — 3 septembrie, când mediile vor ajunge la 24-25 de grade, apoi acestea nu se vor mai modifica semnificativ. Până spre sfârșitul primei săptămâni vom asista și la creșterea treptată a minimelor termice, de la o medie de 13 grade în prima noapte, până la 15-16 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperaturile minime vor fi în ușoară scădere, spre 12 grade la sfârșitul acesteia. Vor fi numeroase zilele frumoase, exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe.

Record absolut: Luna iunie 2015 a fost cea mai călduroasă din ultimii 135 de ani! Specialiştii dau un verdict sumbru

În intervalul 24 — 30 august, în Transilvania, vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice diurne le vor depăși pe cele specifice perioadei, până la o medie regională de 30-31 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic diurn va fi în scădere, spre medii de 23-24 de grade, care vor rămâne relativ constante între 4 și 6 septembrie. Creșterea temperaturii aerului din prima săptămână se va resimți și pe parcursul nopților, iar cele mai calde vor fi între 29 august și 2 septembrie, când media minimelor va fi în jurul a 14 grade. Ulterior, această medie va scădea treptat, spre 10 grade. Probabilitatea de apariție a averselor pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 1—4 septembrie.

În Maramureș, mediile temperaturilor maxime vor fi în creștere, de la 27 de grade în prima zi a intervalului, până la 31-32 de grade, pe 30 și 31 august, când va fi mai cald decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii august. Apoi, acestea vor fi în scădere până la 25-26 de grade, medii ce se vor înregistra începând cu 3 septembrie și până la sfârșitul săptămânii viitoare. Nopțile vor fi răcoroase la începutul și spre sfârșitul intervalului de prognoză, iar în rest, media temperaturilor minime din această regiune se va situa între 13 și 15 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 1-4 septembrie.

În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creștere între 24 și 30 august, vremea devenind treptat călduroasă, cu o medie a maximelor ce va ajunge la 31 de grade. În cursul celei de-a doua săptâmâni se va reveni la valorile termice obișnuite pentru începutul lunii septembrie, cu o medie pe întreaga regiune ce se va situa în jurul valorii de 24 de grade. În ceea ce privește temperaturile nocturne, media acestora va fi mai scăzută la începutul și spre sfârșitul celor două săptămâni, aproximativ 13 grade, dar în celelalte nopți va fi cu 2...3 grade mai ridicată. Vor predomina zilele lipsite de ploi, exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe.

În Dobrogea, până sâmbătă, 29 august, valorile termice diurne vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni călduroasă, cu o medie a maximelor ce va depăși 30 de grade. După 1 septembrie se va reveni treptat la regimul termic normal, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeași tendință. Media lor va urca până la 19-20 de grade la sfârșitul primei săptămâni, iar în prima zi și în intervalul 4-6 septembrie, se va situa în jurul valorii de 17 grade. Este posibil să plouă slab spre sfârșitul intervalului.

Vremea se va încălzi treptat în Muntenia până în data de 29 august, când va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. După 1 septembrie se preconizează revenirea la valori termice normale, astfel că, până la sfârșitul celei de a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Mediile temperaturilor minime se vor situa între 14 și 17 grade, cu valorile cele mai ridicate la mijlocul intervalului celor două săptămâni. Vor fi numeroase zilele frumoase și doar în intervalul 1-4 septembrie s-ar putea să apară izolat averse slabe.

În Oltenia, în intervalul 24 — 29 august, vremea va deveni călduroasă pentru această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime poate depăși 31 de grade în intervalul 30 august — 1 septembrie. Ulterior, temperaturile diurne vor fi cele normale pentru începutul de septembrie, cu o medie a maximelor de 25-26 de grade. Nopțile vor fi răcoroase la începutul și la sfârșitul perioadei celor 2 săptămâni, dar în rest vor fi normale, cele mai mari temperaturi minime urmând a atinge 17 grade, în medie. Exceptând intervalul 1-4 septembrie, când va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, vremea va fi predominant frumoasă.

La munte, în prima săptămână, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel încât media maximelor va putea depăși ușor 20 de grade. Însă, după data de 1 septembrie, aceasta va scădea cu 3-4 grade. Astfel, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15-17 grade. Cu precădere în primele și ultimele nopți, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 săptămâni, această medie va avea valori cuprinse între 10 și 12 grade. Vor fi multe zilele frumoase îndeosebi în prima săptămână. În intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicată probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe, dar și sub formă de averse.

Sursa: agerpres.ro

Schimbarea bruscă a vremii aduce probleme! Medicii trag un semnal de alarmă!... Anunțul oficial făcut de meteorologi! Cum va fi vremea la începutul lunii septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x