Antena Căutare

Prognoza meteo pentru perioada 18-20 noiembrie. Vine iarna! În ce zone va ninge în weekend

Meteotrologii prezic că va veni iarna! și nu peste câteva săptămâni, ci chiar în următoarele zile! Vremea se răcește în următoarele zile, după cum rezultă din prognoza meteo pentru perioada 18-20 noiembrie. Potrivit meteorologilor, două cicloane vor străbate teritoriul României în acest week-end. Ciclonul Peter va aduce lapoviță și ninsori în nordul țării, în vreme ce un alt ciclon, botezat Numa, va determina ploi abundente.

Meteorologii prezic că va veni iarna! și nu peste câteva săptămâni, ci chiar în următoarele zile! Vremea se răcește în următoarele zile, după cum rezultă din prognoza meteo pentru perioada 18-20 noiembrie. Potrivit meteorologilor, două cicloane vor străbate teritoriul României în acest week-end. Ciclonul Peter va aduce lapoviță și ninsori în nordul țării, în vreme ce un alt ciclon, botezat Numa, va determina ploi abundente.

Sâmbătă, vremea se menține în general închisă. Va ploua în jumătate de sud a țării pe arii extinse, mai ales în Muntenia și Dobrogea. Potrivit meteorologilor, cantitățile de apă vor depăși 10-15 litri pe metrul pătrat.

În restul teritoriului, ploile vor fi în general slabe cantitativ, iar la munte, mai ales în zona înaltă, se vor semnala şi lapoviţe sau ninsori. Vântul va sufla slab și va prezenta unele intensificări în zona montană înaltă.

Potrivit ANM, temperaturile maxime se vor situa între 5 și 13 grade Celsius.

Meteorologii spun că vremea se menține închisă în București. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab. În Capitală vor fi maximum 9 grade Celsius.

Duminică, regimul termic va fi apropiat de cel normal al acestei perioade a anului. Prognoza meteo arată că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Miercurea Ciuc și 11 grade la Giurgiu și Constanţa. Pe litoral sunt anunțate 12 grade.

Cerul va fi mai mult noros și vor fi ploi pe arii extinse în în sud-estul țării și local în celelalte regiuni.

Cum va fi vremea la munte?

La munte vor predomina ninsorile, în nord, centru și vest, trecător, vor fi precipitații mixte, iar în rest doar ploi, spun meteorologii.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros și temporar va mai ploua. Dimineaţă, vor fi 6-8 grade şi la amiază temperatura va ajunge la aproape 10 grade.

Vremea va fi închisă și luni. În Vestul, Centrul și Nordul țării, se vor semnala precipitații mixte, iar la munte va ninge. În restul teritoriului vor fi înnorări și va ploua slab.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei și 9 grade în sudul şi sud-estul ţării.

În Bucureşti, vor fi între 3 ș 5 grade dimineața, iar spre amiază 9-10 grade. Cerul va avea unele înnorări în timpul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Surse: ANM, Libertatea

Ultimele informaţii despre starea „foarte precară” a Regelui Mihai: “Medicii fac eforturi să-l menţină...”... Veste extraordinar de bună/ rea pentru elevi: în sfârșit, au de unde învăța! Ministrul Educației: Manualele de clasa a V...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x