Antena Căutare

Prognoza meteo pentru weekend! Ce surprize ne mai pregăteşte vremea: furtuni şi ploi

Regimul termic continuă să fie sub cel normal, nu cu foarte mult, însă în aproape toată ţara. Maximele vor fi în general între 15 şi 21-22 de grade, ceva mai mici în depresiunile intramontane. Şi nici de ploi nu scăpăm, prectic ele vor fi prezente în toate regiunile ţării pe rând şi vor avea un vârf de intensitate după amiaza şi seară. Vremea intră într-un proces de încălzire abia săptămâna viitoare, începând de marţi.

Regimul termic continuă să fie sub cel normal, nu cu foarte mult, însă în aproape toată ţara. Maximele vor fi în general între 15 şi 21-22 de grade, ceva mai mici în depresiunile intramontane. Şi nici de ploi nu scăpăm, prectic ele vor fi prezente în toate regiunile ţării pe rând şi vor avea un vârf de intensitate după amiaza şi seară. Vremea intră într-un proces de încălzire abia săptămâna viitoare, începând de marţi.

Vineri, valorile termice sunt uşor mai scăzute decât cele specifice perioadei, în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15 ...16 grade în depresiuni și pe litoral, până la 23 de grade în Câmpia de Vest. Va ploua în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei şi zona de munte, iar după-amiaza şi seară şi în Oltenia, nordul Moldovei şi izolat în restul ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi izolat de grindină. Vântul va avea unele intensificări la munte şi în estul, sud-estul și centrul ţării, dar trecător şi în celelalte regiuni, în timpul ploilor.

În Capitală, mai ales după-amiază, vor fi averse, posibil şi descărcări electrice şi în jur de 19 grade la amiază.

La munte, cerul va fi temporar noros şi va ploua îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi vor fi posibile căderi de grindină. La altitudini mai mari precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea unele intensificări peste zi. La amiază vor fi 11 grade la Păltiniş şi la Preadeal, 9 grade la Semenic şi la Sinaia, 12 la Arieşeni şi 5 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

La mare, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil temporar noros ziua, când pe arii relativ extinse va ploua şi sub formă de aversă, dar în general neînsemnat cantitativ. Vântul va avea unele intensificări în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi de 16 -17 grade, iar temperatura apei mării va fi cuprinsă între 12 şi 14 grade.

În regiunile intracarpatice, vremea este în general frumoasă dar după amiaza nu este exclus ca izolat să plouă în aversă. La amiază vor fi valori termice apropiate de normal: de la 15-16 grade în depresiuni până la 22-23 de grade în Câmpia de Vest. În Sud, norii şi ploile persistă în Muntenia iar în Oltenia apar după amiaza şi seară. Izolat aversele sunt însoţite de descărăcri electrice, vânt şi grindină. Maximele sunt în general între 18 şi 20 de grade, mai ridicate puţin în Oltenia: 21 la Craiova, 22 la Drobeta Turnu Severin.

În Dobrogea, norii şi ploile sunt la ordinea zilei şi vineir, dar mai lasă puţin loc şi soarelui. Maximele zilei, 19 grade la Tulcea şi 17 la Constanţa. În Moldova de sud, aceeaşi vreme instabilă cu averse, fenomene electrice, vânt, poate şi grindină. În Moldova de nord, aceste fenomene apar după-amiaza. Valorile termice la amiaza sunt în general între 18 şi 20 de grade.

SÂMBĂTĂ ŞI DUMINICĂ:

Sâmbătă, maximele se vor încadra între 12 -13 grade în depresiuni şi 21 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Călăraşi. În sud şi est şi la deal şi la munte va ploua. Vor fi mai ales averse, însoțite şi de descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaţilor Meridionali, vor fi şi lapoviţe şi ninsori.

În Capitală, vor fi 7-9 grade dimineaţa şi în jur de 20 de grade la amiază. Cerul va prezenta înnorări temporare şi vor fi averse şi descărcări electrice.

Duminică, vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse şi descărcări electrice, în majoritatea regiunilor. Izolat, îndeosebi la deal şi la munte, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Se menţin condiţiile de grindină, iar în zona montană înaltă, vor mai fi lapoviţe şi de ninsori. Vântul va avea unele intensificări în est, dar şi în restul ţării, în timpul ploilor. Temperaturile maxime, mai scăzute decât cele ce ar fi normale în această perioadă, vor fi cuprinse între 14 grade la Miercurea Ciuc şi 21 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Giurgiu.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineaţa, 9-10 grade şi la amiază, în jur de 20 de grade.

Declarația care a ȘOCAT creștinătatea: „Nu vă faceți cruce, că îi deranjați pe musulmani!”... Coșmar fără sfârșit! Noi imagini din noaptea incendiului din clubul Colectiv au fost făcute publice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x