Antena Căutare

Răsturnare de situație în scandalul momentului! Boureanu și-ar fi lovit inclusiv iubita, nu doar pe polițist

Răsturnare de situație! Boureanu și-ar fi lovit inclusiv iubita, în scandalul din trafic.

Răsturnare de situație! Boureanu și-ar fi lovit inclusiv iubita, în scandalul din trafic.Polițistul de la Brigada Rutieră a Capitalei care l-a lovit pe Cristian Boureanu era în legitimă apărare și avea dreptul să o facă în baza legii 218 /2002 de funcționare a Poliției Române, au declarat, surse polițienești. Mai mult, potrivit martorilor, fostul parlamentar și-ar fi lovit inclusiv iubita, pe Laura Dincă.

Potrivit surselor menționate, polițistul a reacționat imediat după ce a fost lovit de Boureanu în zona inghinală.

"Polițistul a ripostat când Boureanu l-a lovit în zona inghinală, instinctiv, ca să se apere. El nu mai știa dacă mai dă sau nu mai dă Boureanu. Este o durere înfiorătoare când ești lovit în acea zonă a corpului și, vă dați seama, colegul meu avea și degetele fracturate de Boureanu în portiera mașinii. Reacția a fost imediată, nu la mult timp după ce a primit lovitura și nu se poate spune că a fost vreo răzbunare", au subliniat sursele citate.

Conform acestora, polițistul poate folosi forța pentru imobilizarea unui agresor și în legitimă apărare poate face uz chiar de armamentul din dotare, așa cum reiese din articolul 34 al legii.

În spațiul public au circulat imagini din care ar rezulta că polițistul rutier l-ar fi lovit pe Boureanu

Scandalul rutier în care a fost implicat fostul deputat Cristian Boureanu a avut loc în noaptea de joi spre vineri, când polițiștii rutieri au oprit pentru un control de rutină mașina în care acesta era pasager, în zona dintre Ambasada Chinei și Restaurantul Pescăruș.

În spațiul public au circulat imagini din care ar rezulta că polițistul rutier l-ar fi lovit pe Boureanu, după o altercație.

Sursele din Poliție au precizat, că Boureanu a început neprovocat să îi jignească și să îi înjure pe polițiști, iar în primă fază polițistul care a făcut controlul a dat drumul mașinii pentru că actele șoferului erau în regulă, însă Boureanu a claxonat și a continuat să profereze pe geam injurii, din mișcare.

Conform surselor, polițistul a pornit girofarul și a plecat în urmărirea mașinii în care se afla Boureanu, intenționând să îl amendeze pe acesta pe legea 61. Mașina cu Boureanu a oprit din nou la Piața Charles du Gaulle, la semnalele polițiștilor de acolo. Polițistul venit din urmă i-a cerut atunci lui Boureanu să se legitimeze pentru a-l amenda pe legea 61, iar în momentul în care fostul parlamentar a deschis portiera, polițistul a atins-o. "Nu pui mâna pe portiera mea, jegosule", i-ar fi spus Boureanu, potrivit relatării surselor menționate, iar apoi a închis portiera și i-a prins degetele polițistului.

Atunci polițistul i-ar fi cerut să coboare lui Boureanu, iar colegul acestuia a chemat încă un echipaj. Conform relatării surselor din Poliție, șoferul lui Boureanu s-a retras și a spus că nu vrea să asiste la așa discuții, iar apoi domnișoara cu care era fostul parlamentar a trecut din spate peste banchetă la volan și a încercat să îl calmeze pe acesta, iar apoi a început să fie făcută filmarea difuzată în spațiul public.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, sâmbătă dimineață, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat Cristian Boureanu în dosarul în care este acuzat de ultraj, după ce ar fi agresat, vineri, un polițist rutier.

Decizia nu este definitivă

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București transmis sâmbătă dimineață, Boureanu fusese reținut pentru 24 de ore în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Conform surse citate, din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că vineri dimineață, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu, aflat în calitate de pasager într-un autoturism oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruș din capitală, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție rutieră.

I-a prins degetele mâinii drepte poliâistului în portieră

Boureanu l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Surse din Poliție au precizat că Boureanu a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Aceleași surse au precizat că Boureanu se afla într-o stare avansată de ebrietate și ulterior i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Floreasca.

Fostul parlamentar a fost externat vineri după amiază de la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Bogdan Oprița. Cristian B

Autocar cu zeci de turişti, implicat într-un accident rutier pe DN 1, în staţiunea Buşteni... Adolescentă bătută și umilită de două colege, la Ploiești! Victimei i se cere să îngenuncheze și să pupe mâna bătăușelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x