Antena Căutare

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 10 cazuri la mia de locuitori în București. Ce restricții sunt în vigoare

Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a ajuns la 10,31 la mia de locuitori în București, potrivit unui anunț făcut de DSP București.

fata-masca-strada
Rata de infectare în București a depășit pragul de 10 la mie | Shutterstock

DSP București a anunțat că marți, în dimineața zilei de 5 octombrie incidența de infectare cu coronavirus a ajus la 10,31 la mia de locuitori, după ce luni incidența era la 9,64. „Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile: 5.10.2021 – ora 10:00 – valoarea de 10.31”, a anunțat DSP București.

CItește și: Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca și au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni

Incidența de infectare cu coronavirus a avut o creștere accelerată în București

Creșterea incidenței de infectare în Capitală a fost foarte rapidă, având în vedere că pe 27 septembrie, acesasta era de 4.95 la mia de locuitori, iar pe 1 octombrie era de 7.68 de infectați la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit deja o serie de măsuri restictive, cu scopul limitării răspândirii coronavirusului. Restricțiile au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie și au în vedere reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în spații aglomerate, sau limitarea funcționării spațiilor, precum cinematografe, sau săli de spectacole.

Principalele restricții din București, în contextul creșterii incidenței de infectare cu Coronavirus

În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura

Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

Citește și: A început vaccinarea anti Covid-19 cu a treia doză. Ce documente trebuie să prezentăm dacă dorim să ne imunizăm

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

În cinematografe, teatre, săli de concerte este permisă participarea publicului vaccinat până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, doar pentru persoanele care sunt vaccinate.

Citește și: Loredana s-a vaccinat cu a treia doză împotriva Covid-19. Ce mesaj a transmis vedeta și cum s-a fotografiat

La mitinguri şi demonstraţii pot participa maximum 100 de persoane, cu purtarea măştii de protecţie.

Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă dacă incidența cumulată la 14 zile în Municipiul București este mai mare de 6/1.000 locuitori.

Totodată circulaţia persoanelor nevaccinate în afara locuinţei, între orele 20.00 şi 05.00, este permisă doar cu declaraţie pe proprie răspundere pentru motive justificate.

(P) Alegerea ușilor de interior – un pas esențial pentru amenajarea casei... Operațiile și internările în spitale se suspendă 30 de zile, a anunțat Raed Arafat. Care sunt, totuși, excepțiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x