Antena Căutare

Record pentru România! La doar 12 ani a reuşit să ajungă pe cele mai înalte culmi

La numai 12 ani şi 8 luni, Dor Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge pe acest vârf după ce a atins vârful Aconcagua.

La numai 12 ani şi 8 luni, Dor Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care ajunge pe acest vârf după ce a atins vârful Aconcagua. Acesta cel mai înalt vârf din emisfera sudică şi cel mai înalt vârf din America de Sud, cu o altitudine de 6960 de metri.

Tânăra a reuşit astfel două recorduri mondiale în mai puţin de două luni, după ce în decembrie a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6893 metri.

”Un munte excelent, o ascensiune perfectă! În ziua de vârf, cum mă așteptam, un parcurs lung, cu vânt, temperatură scăzută şi o parte solicitantă pe final. M-am mişcat bine, şi, deşi eram cea mai tânără din grup, ritmul pe care mi l-am ales a fost mai bun decât al multor parteneri de ascensiune. Am ajuns pe vârf, record mondial de vârstă! Sub mine, o mare de vârfuri, munţi până la orizont”, a povestit fericită micuţa alpinistă.

Elevii nu se mai port ascunde. Părinții vor primi sms-uri și mail-uri cu absențele și notele celor mici... S-a născut fără vedere, dar luptă să supraviețuiască! La șapte luni, Nicoleta a primit taina botezului alături de două v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x