Antena Căutare

Bugetul STS, redus cu peste 71 milioane lei. SRI, +396,5 milioane lei. Bugetele SIE şi SPP, majorate

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost redus cu 71,66 milioane lei, potrivit proiectului rectificării bugetare publicat, luni, de Ministerul Finanţelor. Totodată, bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a crescut cu 396,5 milioane lei, fiind majorate şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, la finalul lunii iulie, în contextul tragediei de la Caracal, spunând că a făcut acest lucru "pentru a nu afecta prestigiul instituţiei".

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, recent, că doreşte ca Serviciul 112 să fie trecut la MAI, de la STS.

În cadrul rectificării bugetare de la jumătatea acestui an, bugetul STS a fost redus cu 71,66 milioane lei.

Totodată, bugetul SRI a fost majorat cu 396,5 milioane lei. Din această, la cheltuieli de personal există un plus de 356,8 milioane lei, la bunuri şi servicii +14 milioane lei, subvenţii acordate instituţiilor din subordine +23,5 milioane lei, drepturi de pensie +17,1 milioane lei, proiecte FEN 2014-2020 -29,9 milioane lei, cheltuieli de investiţii +15 milioane lei.

Totodată, bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) a fost majorat cu 47,15 milioane lei, iar bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) cu 42,87 milioane lei.

Sursa : news.ro

Schimbarea la Față a Domnului 2019. Ce minune se întâmplă în fiecare an pe Muntele Tabor... Kerry Brougher, directorul Muzeului Academiei Americane de Film din Los Angeles, a demisionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x