Antena Căutare

România a înghețat! Minus 0,9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a toamnei

La Stația Meteo Miercurea Ciuc s-a înregistrat vineri dimineață minus 0,9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a acestei toamne din regiune.

La Stația Meteo Miercurea Ciuc s-a înregistrat vineri dimineață minus 0,9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a acestei toamne din regiune.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Târgu Mureș, Gyorfi Zoltan, a declarat pentru Agerpres că această valoare reprezintă minima toamnei din zonele locuite ale județelor Harghita, Covasna și Mureș.

Potrivit sursei citate, mercurul termometrelor a coborât la sub zero grade și la Joseni, unde au fost minus 0,4 grade Celsius, în vreme ce la Toplița s-au consemnat 2,1 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc 5,6 grade Celsius.

Valoarea de minus 0,9 grade Celsius este departe de minima absolută a lunii septembrie, care a fost de minus 10 grade Celsius și s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în data de 29 septembrie 1977. În ceea ce privește minima absolută a zilei, ea a fost de minus 4.8 grade Celsius, și s-a înregistrat în anul 1993.

Vremea se va încălzi ușor, dar valorile vor fi mai scăzute decât în mod obișnuit și vor cădea precipitații. Locuitorii din zonă sunt obișnuiți cu astfel de temperaturi, iernile în Harghita fiind, de obicei, destul de aspre.

La Miercurea Ciuc a început de joi furnizarea încălzirii în sistem centralizat, după ce în ultimele zile s-a răcit destul de mult. De asemenea, în data de 21 septembrie, în stațiunea Harghita-Băi, situată în apropierea municipiului Miercurea Ciuc, a căzut prima zăpadă a sezonului.

Val de frig peste România! S-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această toamnă: - 6 grade Celsius. Cât mai ... Patronii de la clubul Colectiv au ajuns la DNA!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x