Antena Căutare

România "fierbe". Cod portocaliu de caniculă în 17 judeţe! Este posibil să fie emis cod roşu

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip "cod portocaliu" de caniculă, valabilă în 17 județe din Transilvania și Moldova, în intervalul 7-8 iulie, respectiv avertizare "cod galben" în cea mai mare parte a țării în același interval.

România "fierbe". Cod portocaliu de caniculă în 17 judeţe! Este posibil să fie emis cod roşu Galerie
Vom avea parte de temperaturi extreme în zilele următoare | debanat.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip "cod portocaliu" de caniculă, valabilă în 17 județe din Transilvania și Moldova, în intervalul 7-8 iulie, respectiv avertizare "cod galben" în cea mai mare parte a țării în același interval.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că nu este exclus ca miercuri să fie emis cod roşu de caniculă în judeţele din vest şi nord-vest, România urmând să treacă prin intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de caniculă alternate cu furtuni.

Prognoza meteo pe trei luni: Cum o să fie vremea şi cât va ploua în iulie, august şi septembrie

Sandu a precizat că judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare se vor afla sub cod portocaliu de caniculă marţi şi miercuri, spre deosebire de judeţele din partea de est, şi nu este exclusă posibilitatea ca în aceste judeţe, pe parcursul zilei de miercuri, să fie emis cod roşu de caniculă.

Vom avea parte de temperaturi extreme în zilele următoare

"În aceste judeţe trebuie mare atenţie, pentru că miercuri noapte vor fi emise cu siguranţă avertizări de descărcări electrice şi furtuni foarte puternice, violente. Pe parcursul zilei de joi în partea de sud şi est se va extinde codul galben de caniculă şi joi noaptea vom avea instabilitate şi eventual furtuni în această parte de sud şi est", a mai spus Sandu.

Totodată, el a atras atenţia că România va traversa o perioadă cu intervale scurte de coduri portocalii sau roşii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitate, dar aceste intervale nu vor fi atât de violente cum este în partea de vest a Europei, unde sunt ţări sub cod roşu de o săptămână.

"Numai că trebuie să fim atenţi că până la sfârşitul lunii vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Chiar dacă nu vom ajunge la 35 - 40, o lună de zile cu temperaturi de 30 de grade este o perioadă grea, pentru că e posibil să ne ducă în foarte multe zone din România la secetă extremă", a mai spus Ion Sandu.

Avertizarea meteo de caniculă e valabilă în mai multe zone ale ţării

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în cele patru judeţe avertizate cu cod portocaliu, marţi după-amiază se vor atinge temperaturi de 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde, marţi, cea mai mare parte a ţării, o avertizare cod galben fiind emisă pentru Bucureşti şi judeţele Maramureş, Sălaj, Cluj, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi şi Botoşani.

Sursa: mediafax.ro

La ei vor trage banii săptămâna aceasta! Cum vor sta zodiile, din punct de vedere financiar! Uite cine are bani de vacan... Rezultate BAC 2015 edu.ro. La ce să se aştepte elevii! Promovabilitatea la Bacalaureatul din 2014...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x