Antena Căutare

România ÎN ALERTĂ. Peste 5000 de angajați ai Ministerului de Interne sunt pregătiți PENTRU CE E MAI RĂU!

Aproximativ 5.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu 2.300 de mijloace, sunt pregătiţi să intervină, în condiţiile atenţionărilor aflate în vigoare - cod galben pentru ploi, lapoviţă şi ninsoare, intensificări ale vântului şi răcire accentuată în aproape toate zonele ţări şi atenţionare cod portocaliu de inundaţii emisă de hidrologi pentru râuri din 11 judeţe, anunţă MAI. Conform entralizării realizate duminică dimineaţă, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localităţi din 20 de judeţe, mai precizează Ministerul Afacerilor Interne.

Duminică, între orele 08.00 - 23.00, este în vigoare o atenţionare cod galben pentru ploi, lapoviţă şi ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele ţării. De asemenea, până luni, la ora 12.00, este în vigoare o avertizarea cod portocaliu pentru râuri din judeţele: Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu şi Satu Mare.

"În condiţiile schimbării vremii, a accentuării precipitaţiilor şi a răcirii accentuate în aproape toate zonele ţării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forţe de intervenţie şi 2.300 de mijloace, în sprijinul comunităţilor", transmite MAI.

De asemenea, potrivit centralizării realizate duminică dimineaţă, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localităţi din 20 judeţe ale ţării.

O situaţie distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de aproximativ 300 de metri. Aceasta a afectat 11 gospodării, iar trei familii au fost evacuate din casele aflate în pericol.

Autorităţile le recomandă cetăţenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, iar dacă circulă în zonele unde sunt anunţate precipitaţii sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător.

Accident CUMPLIT! A murit în chinuri groaznice. Un bărbat a sfârșit sub roțiel trenului!... Panică pe șoselele din România. Poliția a făcut RAVAGII. SUTE DE PERMISE au fost reținute! Ce s-a întâmplat cu adevărat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x