Antena Căutare

S-a dat lege. Vor fi INTERZISE din 2019. Milioane de români le folosesc, dar nu știu cât sunt de periculoase!

Pungile din platic cu mâner vor fi interzise în România. Senatul a adoptat luni proiectul de lege al Guvernului care interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, începând cu 1 iulie 2018, cât şi la comercializare, de la 1 ianuarie 2019, anunță Libertatea. Senatul este primă Cameră sesizată, votul final urmând să fie dat de Camera Deputaților.

Comisia Europeană a adoptat în ianuarie prima strategie la nivel european privind materialele plastice, iar România urmează să interzică, din vara acestui an, pungile din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner.

România a început să se alinieze la legislaţia europeană, iar în data de 5 octombrie 2017 Guvernul de la Bucureşti a aprobat, printr-un proiect de lege prevederea conform căreia pungile de transport din plastic subţire (sub 50 de microni) şi foarte subţire (sub 15 microni) cu mâner vor fi interzise de la 1 iulie 2018 atât la introducerea pe piaţa naţională, cât şi la comercializare.

Interdicţia vizează exclusiv pungile de transport din plastic cu mâner, nu şi cele fără mâner.

Despăgubire record. Primăria trebuie să îi plătească unui român peste 4000 de euro! Sunt sute de oameni în aceeași situa... Femeia care s-a întâlnit cu Dumnezeu, mărturii cutremurătoare: „Singurul mesaj care poate veni din lumea de dincolo este...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x