Antena Căutare

Schimbare majoră la metrou! Fiecare stație va fi prevăzută cu benzi speciale!

Recent, oficialii Metrorex au anunțat că fiecare stație de metrou va fi prevăzută cu o bandă specială. Metrorex vrea să introducă benzi speciale din material ceramic, care să îi ghideze pe nevăzători şi pe cei care au probleme cu vederea să ajungă în siguranţă pe peron şi în trenurile de metrou.

Recent, oficialii Metrorex au anunțat că fiecare stație de metrou va fi prevăzută cu o bandă specială. Metrorex vrea să introducă benzi speciale din material ceramic, care să îi ghideze pe nevăzători şi pe cei care au probleme cu vederea să ajungă în siguranţă pe peron şi în trenurile de metrou.

Toate staţiile de metrou din Capitală urmează să fie accesorizate astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor cu deficienţe de văz. Practic, staţiile Metrorex ar urma să fie dotate cu benzi speciale din dale ceramice, care să îi ajute pe călători să ajungă pe peron şi apoi în trenurile de metrou, chiar dacă au probleme cu vederea.

"În spaţiile deschise, persoanele nevăzătoare au nevoie de o cale de deplasare tactilă sau o linie de ghidare tactilă. Suprafeţele indicatoare tactilo-vizuale sunt elemente de pavaj sau pentru pardoseli, profilate conform prevederilor standardelor internaţionale, care permit persoanelor care utilizează bastonul alb şi sensibilitatea la călcare sau identificarea vizuală să obţină informaţii despre un anumit traseu sau despre prezenţa unui eventual pericol", se menţionează în caietul de sarcini aferent licitaţiei publice lansată de Metrorex în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Conform sursei citate, modificările pe care Metrorex intenţionează să le facă în staţiile de metrou din Capitală sunt necesare ca urmare a aplicării directivelor europene în acest domeniu, arată cei de la b365.ro.

Proiectul de instalare a benzilor speciale din dale ceramice se află în prezent în fază incipientă, Metrorex căutând acum servicii de proiectare şi asistenţă tehnică pentru "Accesibilizarea staţiilor de metrou în funcţiune pentru persoanele cu deficienţe de vedere (dotarea staţiilor de metrou cu benzi speciale din dale ceramice)" pentru care compania este dispusă să plătească 410.000 lei fără TVA. Proiectul ar putea fi implementat peste aproape 7 luni, după ce vor fi parcurse mai multe etape procedurale, respectiv studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţie de atribuire şi asistenţă tehnică pe perioada procedurii de atribuire.

În prezent, doar două din staţiile de metrou puse în funcţiune au implementată soluţia cu benzi speciale din dale ceramice pentru traseul persoanelor cu deficienţe de văz, respectiv staţiile Jiului şi Bazilescu de pe magistrala 4 de metrou.

Schimbare pentru elevi! Aceştia vor primi fructe proaspete la şcoala din septembrie... O parte dintre români, scutită de plata anumitor impozite. Te numeri printre ei?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x