Antena Căutare

Se intampla in Romania: Bebelusii din Galati, expusi tuberculozei. Nu sunt vaccinuri!

E pericol in Galati! Zeci de mame sunt disperate pentru ca bebelusii lor nu au fost vaccinati impotriva tuberculozei. 76 de copii sunt deja in aceasta situatie si mai grav este ca medicii nu au nici cea mai mica ideea despre data la care vor primi medicamentele atat de necesare.

Tinerele mamici sunt ingrijorate. Si pe buna dreptate. Bebelusii care au venit pe lume in Galati in ultimele zile risca sa se imbolnaveasca de tuberculoza! Si asta pentru ca nu au putut fi vaccinati. “In momentul de fata, la nivelul judetului Galati, nu mai avem nicio doza de vaccin in nicio maternitate”, spune directorul DSP Galati.

Vaccinurile folosite de medici vin din import, asta dupa ce Institutul Cantacuzino si-a pierdut licenta de fabricare a acestui tip de medicament. Pretul este si el unul pe masura: de sase ori mai mare decat un produs romanesc.

In judetul Galati se utilizeaza in medie 1.600 de doze in fiecare luna. Autoritatile sanitare spera ca pana la sfarsitul acestei luni vaccinul sa ajunga in spitalele din tara. Inainte sa fie prea tarziu.

foto: Hepta.ro

Descoperire macabra la Sibiu: Doi tineri, gasiti morti intr-o padure... Botez mare intr-o familie instarita de rromi din Timisoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x