Antena Căutare

Se SCHIMBĂ CODUL MUNCII! Uite ce îi așteaptă pe ROMÂNII care au un loc de muncă! Primești AMENDĂ de 20.000 de lei dacă nu faci ASTA!

Codul Muncii urmează să se schimbe radical, conform unui nou proiect de lege aflat încă în dezbatere publică. Vor fi condiții mai dure pentru angajatori și modificări cu privire la contractul de muncă.

Mai exact, este vorba despre șase schimbări privind munca la negru sau gri.

Prima schimbare se referă la definirea clară a acestora:

-primirea la muncă a unei persoane, fără încheierea contractului individual de muncă în ziua anterioară începerii activităţii.

-neînregistrarea contractului de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

-primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat.

-primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

A doua schimbare constă în posibilitatea încheierii în formă verbală a contractului de muncă, lucru ce va fi valabil, echivalent cu cel încheiat în scris şi considerat încheiat pe perioadă nedeterminată.

Angajatorii vor putea fi sancţionaţi de Inspecţia Muncii dacă au angajaţi fără forme legale cărora le-au promis că le încheie contracte de muncă, dar nu au făcut-o.

A treia modificare prevede că actul adiţional la contractul individual de muncă va fi încheiat înainte de producerea efectelor juridice ale modificării, nu în 20 de zile lucrătoare după producerea modificării, cum prevede în acest moment Codul Muncii, efectele producându-se pentru viitor şi nu retroactiv, cum este stipulat în prezent, scrie romaniazi.net.

A patra schimbare adusă Codului Muncii: Guvernul vrea să le acorde angajatorilor sancţionaţi pentru muncă nedeclarată posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii aplicate pentru muncă nedeclarată, dacă o plătesc în 48 de ore de la comunicare.

A cincea schimbare prevede amenzi care pot ajunge până la 20.000 de lei pentru angajatorii care nu vor respecta regulile enumerate mai sus.

Ultima schimbare adusă Codului Muncii face referire la obligaţiile şi regulile clare pentru angajatori privind evidenţa timpului lucrat efectiv de angajaţi.

CALENDAR ORTODOX.1 MARTIE. Cea care a renunțat la DESFRÂU pentru Dumnezeu... PENSIE PRIVATA OBLIGATORIE 2018. Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x