Antena Căutare

Se scumpește carnea de porc, de Crăciun. Ce preț va avea un kilogram

Sărbătorile vin cu scumpiri în rândul alimentelor. Carnea de porc va avea un preț mai ridicat de Crăciun, din cauza pestei porcine.

carne-de-porc-pe-masa-de-Crăciun-și-crudă Galerie
Sărbătorile vin cu scumpiri în rândul alimentelor. Carnea de porc va avea un preț mai ridicat de Crăciun, din cauza pestei porcine. | Shutterstock

Prețurile la carne au început să crească de acum, marile lanțuri de magazine alimentare au crescut prețul la carnea de porc cu aproape 2 lei pe kilogram, iar acest proces va continua până în apropierea Sărbătorilor de iarnă.

Românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar dacă își doresc să aibă pe masa de Crăciun preparatele tradiționale. Din cauza pestei porcine, prețul cărnii de pe piață va crește considerabil până la finalul anului.

Ce preț va avea un singur kilogram de carne de porc, de Crăciun

Carnea de porc ar putea ajunge la aproximativ 20 de lei kilogramul în apropierea Crăciunului. Deși suntem abia la jumătatea lunii noimebrie, scumpirile au început să fie evidente la mai multe alimente, relatează b1tv.ro.

Este o scumpire sezonieră. De Paște se scumpește carnea de miel, de Crăciun se scumpește carnea de porc. Aceste creșteri sunt oarecum naturale, generate de momentul respectiv. De Crăciun avem mai multă cerere pentru porc.

Citește și: Pipote de pui, retrase de pe piață, după ce au fost contaminate cu Salmonella. Ce trebuie să știe consumatorii

Din punctul meu de vedere este o creștere sezonieră, nu este una permanentă, cu excepția creșterilor de cheltuieli care sunt normale, generate, pe de-o parte, că o mare cantitate din această carne este provenită din import și s-a devalorizat leul, iar al doilea, avem o creștere a cheltuielilor cu transportul, generate de prețul la combustibil, generate de faptul că s-au depreciat marile lanțuri de distribuție”, a precizat analistul economic Adrian Bența, conform sursei citate mai sus.

Scumpiri semnificative la alimente, energia electrică și combustibil

Românii au avut parte de scumpiri semnificative la alimente, energie electrică și combustibil în ultimele luni. De asemenea, coșul de Crăciun de anul acesta va fi mult mai scump decât cel din anii trecuți.

Citește și: De ce nu e bine să încălzești la microunde carnea de pui și cartofii gătiți. Iată la ce pericole te expui

Vorbim și de o creștere generalizată a prețurilor, nu discutăm doar despre prețul cărnii de porc. Este vorba despre o inflație generală pentru toate produsele. După unele estimări, există un procent între 5 – 7%. Părerea mea este că pentru alimente, strict pentru alimente, probabil inflația va fi între 8% și 10%”, a mai precizat analistul economic”, a mai adăugat analistul economic Adrian Bența, la b1tv.ro.

ENDURO ATV Season Closing Party (P)... Rezultate Loto 18 noiembrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus de azi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x