Antena Căutare

Sfânta Parascheva 2018. Câte camioane de flori au ajuns la Iași

Sfânta Parascheva 2018. Câte camioane de flori au ajuns la Iași. Trandafiri, crizanteme, crini, liliac, hortensii, întreg decorul floral al sărbătorii Sfânta Parascheva de la Iași este realizat de familia Buștei, care face acest lucru de 15 ani

Sfânta Parascheva 2018. Câte camioane de flori au ajuns la Iași
Sfânta Cuvioasă Parascheva | ziaruldeiasi.ro

Sfânta Parascheva este sărbătorită de creștinii români pe 14 octombrie 2018. Mii de pelerini din toate colțurile țării vor ajunge la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. O dată cu moaștele preaslăvitei Parascheva credincioșii creștini vor putea vedea moaștele Sfintei Ecaterina.

Pelerinii care sunt așteptați la Catedrala Mitropolitană pregătesc flori ce doresc să le așeze lângă moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Acest gest arată mulțumirea lor și recunoștința pe care o au pentru Sfânta Parascheva și pentru ajutorul pe care l-au primit atunci când s-au rugat la ea.

Flori precum clematis, gura leului, eucalipt, hortensii, liliac, crini, crizanteme, trandafiri și altele vor fi așezate lângă moaștele Sfintei Parascheva. Pelerinii au comandat flori din Olanda, ca de obicei. Aproximativ 20 de persoane, membrii ai familiei Buștei și alți voluntari veniți din București, s-au ocupat de comandarea florilor pentru această mare sărbătoare.

Această echipă a muncit 2 zile pentru a face aranjamentele. Apoi aceștia au petrecut 12 ore pentru a decora locul unde va sta racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Decorul e plin de delicatețe și culoare, ca un mic colț de rai. Această familie pregătește Catedrala Mitropolitană pentru marea sărbătoare pentru al 15-lea an consecutiv.

Sursă foto: ziaruldeiasi.ro

ALERTĂ! Un produs alimentar preferat de români, retras din supermarketuri pentru că era CONTAMINAT cu o bacterie extrem ... Schimbarea MOMENTULUI! Ce se întâmplă cu pașapoartele românilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x