Antena Căutare

Sfinții Trei Ierarhi, ziua în care afli cine îți este ursitul și cum va fi vremea la primăvară sau la vară! Uite ce semne ne trimit acești sfinți!

Pe 30 ianuarie creștinii de pretutindeni îi prăznuiesc pe Sfinții Trei Ierarhi. Ultima mare sărbătoare a acestei luni are numeroase obiceiuri și tradiții ce trebuie respectate.

Pe 30 ianuarie creștinii de pretutindeni îi prăznuiesc pe Sfinții Trei Ierarhi. Ultima mare sărbătoare a acestei luni are numeroase obiceiuri și tradiții ce trebuie respectate.

Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur s-au remarcat de-a lungul vieții pentru lupta puternică pe care au dus-o, cu scopul de a proteja credința. Se spune despre cei trei sfinți că sunt cei care au întemeiat învățământul teologic.

Sărbătoarea aduce cu sine o serie de obiceiuri și tradiții populare, pe care creștinii le respectă în dorința de a avea parte de protecție și bunăstare. Astfel, în data de 30 ianuarie nu este indicat să se lucreze, căci se spune că asta atrage paguba. Se recomandă să se dea o lumânare de pomană, ca simbol al unei vieți luminate. Credincioșii merg la biserică, fac colivă și se roagă pentru spor, prosperitate și protecție.

Credința populară vorbește despre faptul că în această zi încolțește grâul sub zăpadă, iar vremea începe să se schimbe, semănând a primăvară. Se spune că oamenii primesc astăzi semne despre cum va fi vremea în perioada ce vine, iar fetele tinere mănâncă doar pâine și sare în dorința de a-și descoperi ursitul. Dacă streșinile curg, atunci vom avea parte de o primăvară rece, iar dacă acestea nu curg, atunci vine o vară caldă.

România a fost zguduită din nou! Un cutremur s-a produs în noaptea de miercuri spre joi... "Frozen Bucharest", evenimentul care o să facă furori în oraş! 200 de persoane vor "îngheţa" duminic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x