Antena Căutare

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

Trebuie să recunoaștem, operațiile estetice nu mai sunt, în primul rând, o necesitate, ci  un moft pentru cele mai multe doamne. Rinoplastia este una dintre cele mai căutate operații de către femei. Ele apelează la acestă intervenție fie că au probleme cauzate de traumatisme, fie pentru își doresc un nas mai frumos.

Trebuie să recunoaștem, operațiile estetice nu mai sunt, în primul rând, o necesitate, ci un moft pentru cele mai multe doamne. Rinoplastia este una dintre cele mai căutate operații de către femei. Ele apelează la acestă intervenție fie că au probleme cauzate de traumatisme, fie pentru își doresc un nas mai frumos.

Probabil, multe dintre noi facem greșeala de a crede despre rinoplastie – remodelarea nasului – că este același lucru cu deviația de sept. Ei bine, doamnelor, nu este așa. În material, medicul Gabriel Mazilu, specialist în chirurgie plastică și estetică, dar și doctor în științe medicale, ne explică totul despre Rinoplastie. De la simptome până la indicații.

Diferența între operația de rinoplastie și cea a deviației de sept

Potrivit doctorului Gabriel Mazilu, rinoplastia reprezintă remodelarea formei și aspectului nasului. Această intervenție chirurgicală corectează toate imperfecțiunile din naștere sau sechelele după anumite traumatisme suferite. Rinoplastia încearcă sa se apropie cat mai mult de liniile estetice perfecte ale nasului și fetei. Operația de deviație de sept sau septoplastia corectează deviația septului, acea partea anterioară si mediană a nasului.

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

La ce duce deviația de sept:

• functie improprie a nasului
• respirație dificilă
• somn dificil
• uscarea mucoasei nasului
• rinite și alte patologii specifice.

De cele mai multe ori, rinoplastia se însoțește și de tratamentul deviației de sept sau de tratamentul chirurgical al cornetelor nazale hipertrofiate.

Se excizează și se remodelează componentele nasului, în funcție de dorința pacientei:

- dorsumul nasului (cocoașa)
- lățimea nasului (nasul care este lat se îngustează)
- se remodelează cartilajele alare (cartilajele de la nivelul narilor), facandu-se egale,
- se îngusteaza lobulul (varful) nasului, după caz
- se pot asocia diferite grefe de cartilaj in remodelarea masului (adica cartilaj propriu
recoltat de la nivelul septului, din spatele urechii sau de la nivelul coastei)
- se ridică sau se coboară vârful nasului.

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

Înainte de operație, pacienta NU trebuie:

- să nu fumeze cu 2 săptămani înainte de operatie, sa nu fumeze o luna postoperator
- să nu ia medicație antiagreganta (Aspirina, Aspenter, Aspirincardio sau anticoagulanta, Trombex, Sintrom, Pradaxa, Clexane sau Fraxiparina)
- s
ă nu fie răcită sau să fie în puseu alergic.

După intervenția medicală

Nasul trebuie protejat excesiv 5-6 sapamani de eventualele traumatisme (lovituri, dormit cu nasul in perna). Nasul suflat mai tare nu influențează vindecarea, dar va crea un discomfort pacientei. De aceea trebuie să urmeze intocmai tratamentul postoperator prescris de chirurg.

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

Perioada vindecării - Perioada de vindecare se poate împărti în două etape:

  • Cea imediat postoperatorie, care este de 30-45 de zile, uneori putandu-se prelungi pâna la opt saptamani, dacă s-a efectuat si septoplastie(deviația de sept)
  • Perioada de vindecare la distantă dureaza pana la 1 an de zile, uneori, în anumite cazuri, până la 2 ani. Asta nu inseamnă că pacienta nu are nasul frumos la patru săptămani după operatie, numai că perioada completă de vindecare, remodelare, redobândirea elasticitații tegumentelor, vindecarea dupa fractura oaselor nazale, sensibilitatea poate necesita până la un an de vindecare.

Starea pacienetei după operație

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

Doctorul spune că singurul discomfort este dat de prezența meșelor care se află în interiorul nasului, pe care pacienta le va menține două zile. Apar vânătăi la nivelul tegumentelor din jurul ochilor și edeme, dar acestea se resorb imediat, iar vânătăile dispar cu totul între 14 și 21 de zile.

Specialist în chirurgie plastică și estetică, medicul Gabriel Mazilu, sfătuiește pacientele să NU:

  • să nu facă efort fizic timp de patru saptamani
  • să-și reia activitatea sportivă dupa 45 de zile
  • să nu fumeze minimum 2 saptamani înainte de operați și o lună după intervenție
  • să evite traumatismele nasului minim 6 saptamani
  • să nu doarmă cu nasul în pernă 6 saptamani
  • să nu poarte ochelari timp de 5 saptamani
  • să evite să răcească în perioada următoare
  • să respecte tratamentul prescris de medic (antibiotice, antiinflamatorii, antihistaminice-antialergice, spray nazal cu apa de mare, curățare în interiorul nărilor cu vitamina A uleioasa)
  • să vină regulat la control: săptămânal în prima luna, apoi lunar până la 3 luni, apoi să vină la 6,9,12 luni
  • să țină strâns legătura cu medicul ORL-ist și să vină la control conform indicațiilor

Și tu confunzi Rinoplastia cu Deviația de Sept? Faci cea mai mare greșeală! Ce trebuie să stii, dacă vrei sa iți operezi nasul

Pacienta trebuie să știe că are nevoie de internare, după intervenția chirurgicală, pentru a nu întâmpina mici probleme (să nu sângereze postoperator, să nu se formeze un hematom submucosa). În plus, pacienta trebuie să faca tratament injectabil.

Ce se întâmplă dacă persoana poarta ochelari de vedere?

Ochelarii trebuie evitati vreme de cinci săptamani, atât cei de vedere cât și cei de soare. Dacă persoana este purtatoare de ochelari, va trebui sa folosească lentilele de contact.

NOTĂ: - operația durează între două și trei ore, depinde dacă se asociază si septoplastia(deviația de sept).

METEO. Actualizare cod portocaliu.  O nouă informare meteorologică pentru 1-4 martie... Adio, primăvară! Ne pregătim pentru ce e mai rău. Fenomenul "Freezing rain" va acoperi Capitala cu un strat de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x