Antena Căutare

Sigur nu știai. Nu trebuie să mergi la poliție pentru a lua permisul

Conducătorii auto pot solicită un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasă prin e-mail, fără să se mai deplaseze la serviciul public comunitar.

Conducătorii auto pot solicită un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasă prin e-mail, fără să se mai deplaseze la serviciul public comunitar.

Facilitatea este disponibila pentru permisele auto emise incepand din 2009, numai daca documentele au fost pierdute sau deteriorate ori numele actual al titularului nu mai corespunde cu cel din vechiul document.

Prin Ordinul MAI nr. 123/2013, autoritatile au dat posibilitatea conducatorilor auto sa solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de expirarea valabilitatii administrative.

Pentru eliberarea noului carnet de conducere, titularul trebuie sa depuna o cerere in acest sens la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, informeaza avocatnet.ro.

In cazul documentelor emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresata si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau direct prin e-mail.

Cum procedam pentru a cere un nou permis prin e-mail

Incepand din august 2013 cererile pentru solicitarea unui duplicat al permisului de conducere se pot depune prin e-mail. Adresele de e-mail la care trebuie trimise solicitarile sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din tara (daca au fost publicate) sau pot fi aflate sunand la registratura institutiei.

Ninsori, lapoviţă şi vânt puternic! Prognoza meteo pentru perioada 12-25 octombrie... Ploi și ninsori până la finalul lunii octombrie! Ce ne rezervă vremea în fiecare regiune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x