Antena Căutare

Simptomul pe care îl poți auzi, dacă te-ai infectat cu Omicron. Ce se întâmplă dacă ai această tulpină de Covid-19

În ultima vreme, tulpina Omicron a virusului Covid-19 se extinde tot mai rapid în întreaga lume și medicii vorbesc deja de începerea valului icnci al pandemiei. Specialiștii susțin că există totuși un simptom pe care îl poți auzi, atunci când te-ai infectat cu Omicron.

femeie purtand amsca de protectie impotriva tulpinii omicron a virusului covid 19 Galerie
Specialiștii au dezvăluit că unul dintre simptomele Omicron poate fi auzit înainte de-a apărea alte semne de boală | sursa foto: Profimedia

Cifrele mondiale arată că Omicron se extinde tot mai mult și mai rapid în întreaga lume. Deja numeroase țări și-au luat măsuri de prevenție și au impus anumite restricții, cu scopul de-a limita pe cât posibil răspândirea acestei tulpini de Covid-19.

Studiile recente au arătat faptul că poți auzi primul simptom atunci când te-ai infectat, înainte de-a simți că ceva nu este în regulă cu organismul tău.

Ce simptom poți auzi înainte de-a simți că te-ai infectat cu tulpina Omicron a virusului Covid-19

În ultimele zile, numărul de cazuri de infectări cu Omicron din România au crescut și au început să alerteze medicii, care deja vorbesc despre faptul că valul cinci a început deja și în țara noastră.. Pe fondul agravării situației, specialiștii au tras un semnal de alarmă și au încercat să informeze și să dezvăluie care sunt primele simptome pe care le ai, atunci când te infectezi cu Omicron. Se pare că unul dintre aceste simptome îl poți auzi, înainte de-a simți că ești infectat cu această tulpină de Covid-19.

Citește și: Avertismentul medicului Virgil Musta pentru valul 5 al pandemiei: "Va veni cu siguranță". Ce metode de prevenție recomandă

Analizând atent cazurile pacienților, doctorii și specialiștii au ajuns la concluzia că există un simptom pe care îl poți auzi, înainte de-a începe să te simți rău și să descoperi că te-ai infectat cu Omicron. Este vorba despre modificarea vocii, senzație de răgușeală sau de iritație în gât. Ulterior, pacienții cu această tulpină de Covid-19 încep să aibă congestie nazală, tuse uscată, dureri de spate și lista paote continua și cu alte probleme, informează cei de la thesun.co.uk.

Care sunt simptomele variantei Omicron a virusului Covid-19

Dr. Amir Khan a spus recent că medicii din Africa de Sud - țara în care varianta a fost detectată pentru prima dată - au descoperit că pacienții cu Omicron suferă de transpirații nocturne în timp ce dorm, relatează Wales Online, citat de Mirror.

Citește și: Ce măsuri se iau în valul 5. Alexandru Rafila a anunțat planul pentru gestionarea următoarei perioade a pandemiei

De asemenea, medicii au dezvăluit că, cel mai adesea, cei care se infectează cu Omicron simt următoarele simptome:

  • senzația de zgârietură în gât
  • dureri musculare
  • oboseală extremă
  • tuse uscată cu debut destul de brusc
  • transpirații nocturne
  • febră
  • modificarea gustului sau a mirosului

Mai mult decât atât, Specialiștii de la FDA, Administrația Medicamentelor și Alimentelor din SUA, au declarat că teste rapide pentru depistarea Covid-19 nu sunt la fel de precise atunci când vine vorba de varianta Omicron.

Descoperirea speciliștilor a fost făcută după mai multe studii ale FDA în colaborare cu programul RADx al Institutelor Naționale de Sănătate. Acest program este menit să verifice eficiența testelor făcute acasă după descoperirea variantei Omicron.

“Date recente ne arată că testele antigen nu detectează varianta omicron, dar e posibil să fi redus sensitivitatea” la detectarea cazurilor pozitive, a declarat un oficial al FDA marți.

Sfântul Vasile 2022: tradiții și superstiții pe 1 ianuarie. Cum îți verifici norocul în dragoste la sărbătoarea de azi... Grupul Intact, primul loc în top potrivit SATI. A1.ro este liderul absolut al site-urilor de divertisment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x