Antena Căutare

Terapia cu delfini, o speranta pentru copiii cu autism

Delfinii au devenit doctori. Simpaticele animale sunt vindecatorii copiilor care sufera de autism. Terapia cu delfini se face acum si la Constanta. La un cost mai mic fata de cel practicat in centre cu traditie din strainatate

Ceea ce nu reusesc parintii sau medicii, sta in puterea acestor mamifere inteligente. Delfinii ii ajuta acum si pe copiii autisti din Romania gaseasca un drum mai scurt spre vindecare. Iar pe Rares, un baietel de sase ani, l-au cucerit. “Eu am ramas foarte surprinsa in momentul in care el a acceptat sa atinga delfinul. E un mare progres”, a declarat Viorica Rosca, mama unui copil autist.

In prezenta delfinilor, copiii zambesc si devin repede comunicativi. “In momentul in care ei interactioneaza cu delfinii, capacitatea lor de atentie de socializare si de imitatie creste”, considera Cristina Gemanaru, coordonatorul Centrului “Marea Neagra”

Terapia este experimentata cu succes de ani buni in tari ca Spania sau Turcia, acolo unde copiii pot inota chiar alaturi de delfin. Dar unde si costurile sedintelor pot ajunge la cateva mii de euro. In Romania, un program cu 20 de sedinte costa numai 900 de lei.“Fiecare copil cu tulburari neuropsihice va beneficia de o terapie asistata cu delfini, in fiecare zi, pe o durata de 30 de minute”, a mai spus coordonatorul centrului.

“Delfinoterapia este un varf al acestor interactiuni al animalelor cu oamenii si al delfinilor cu oamenii”, a tinut sa precizeze Adrian Boldor, directorul Delfinariului Constanta. De ea vor beneficia anul acesta 120 de copii cu probleme din Romania. Primele sedinte vor incepe in luna mai, insa programul ar putea fi extins daca Delfinariul din Constanta ar avea un bazin rezervat exclusiv sedintelor de terapie.

Fir intins la copca! 50 de pescari s-au intrecut la prins pastrav... Politistii din Valcea au tras 12 gloante pentru a opri un barbat care a vrut sa jefuiasca un magazin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x