Antena Căutare

Timbrul de mediu va fi înlocuit cu o altă taxă. Îți cumperi sau nu mașină, plătești!

Timbrul de mediu va dispărea, mai mult ca sigur, în forma sa actuală. Însă nu este o veste bună pentru şoferi. El va fi înlocuit de o altă taxă.

Timbrul de mediu va dispărea, mai mult ca sigur, în forma sa actuală. Însă nu este o veste bună pentru şoferi. El va fi înlocuit de o altă taxă.

În loc de plata la înmatriculare, Guvernul vrea ca fiecare şofer din România să plătească o taxă suplimentară, ce va fi inclusă în preţul carburanţilor. Pe principiul: cine conduce, poluează. Deci, plăteşte.

Noua taxă pe consumul de combustibil ar putea fi aplicată chiar de anul viitor, spune ministrul Mediului, şi ar înlocui timbrul de mediu deja declarat ilegal. Astfel, în loc să plătească doar cei care cumpără maşini, vor plăti toţi şoferii.

Specialiştii spun, însă, că eliminarea taxei de timbru ar fi un dezastru pentru siguranţa traficului. Actuala formă a taxei este singurul lucru care îi ţine în frâu pe samsarii de maşini, şi pe cei care cumpără automobile vechi din alte ţări.

În urmă cu câteva luni, Curtea Europeană de justiţie a declarat timbrul de mediu ilegal. Astfel, statul român este obligat să le restituie banii tuturor celor care l-au plătit de-a lungul anilor. O cheltuială estimată la cel puţin 8 miliarde de lei

Durere fără margini! Mama poliţistului Bogdan Gigină, ultima convorbire avută cu fiul său: "Mamă, nu-ţi face griji!... Imagini şocante surprinse într-o şcoală din Dâmboviţa! O profesoară, filmată în timp ce se bate cu elevii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x