Antena Căutare

Toți banii strânși de Fundația Mereu Aproape în fondul de solidaritate Colectiv merg către victimele tragediei

Ajutoarele acordate până în acest moment de Fundația Mereu Aproape victimelor tragediei de la Colectiv sunt în valoare totală de 3,379,216.35 LEI, 13,394.75 EURO și 1,051.41 GBP. Sumele reprezintă ajutoare acordate supraviețuitorilor care însumează 2,911,000 LEI, ajutoare pentru copiii rămași orfani în urma tragediei în valoare de 40,000 LEI, ajutoare de înmormântare pentru familiile persoanelor decedate în tragedie în sumă de 360,000 LEI, asigurarea cheltuielilor necesare transferului pacienților în străinătate în valoare de 68,216.35 LEI, 13,394.75 EURO și 1,051.41 GBP.

Toate detaliile legate de trimiterea banilor către toți cei care au nevoie de ajutor se regăsesc pe site-ul Fundației la secțiunea dedicată Colectiv http://fundatiamereuaproape.ro/voi-donati-impreuna-ii-ajutam-colectiv/.

Echipa Fundației Mereu Aproape este în permanență în strânsă legătură cu pacienții, cu rudele victimelor, cu spitalele din țară și din străinătate și cu ambasadele pentru a oferi familiilor suportul necesar. Ajutorarea victimelor este continuă, iar nevoile de lungă durată. Acordăm în continuare atât sprijin financiar, cât și asistență pentru ca pacienții să nu piardă timp pe drumuri sau să plăteasca servicii și dispozitive medicale din banii lor. Astfel, achităm direct furnizorilor indicați de pacienți cheltuielile medicale necesare recomandate de medicii curanți”, spune Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

În primele zile din noiembrie 2015, Fundația Mereu Aproape a transferat ajutoare de înmormântare de 10.000 de lei/persoană decedată către familiile acestora și a acordat un ajutor inițial de 15.000 de lei pentru fiecare persoană internată (în țară sau în străinătate). Persoanele aflate internate și la data de 30 noiembrie au mai primit un ajutor suplimentar, direct, de 15.000 lei / persoană, care a fost acordat la începutul lunii decembrie. Fiecare pacient aflat încă internat la data de 30 decembrie 2015 va primi, în perioada imediat următoare, încă un ajutor de 15.000 lei / persoană.

Pentru persoanele neinternate dar rănite ușor în urma accidentului și cu nevoi medicale, Fundația a acordat ajutoare financiare directe în funcție de nevoile acestora.

De asemenea, Fundația a asigurat asistență pentru familiile victimelor internate în străinătate, a achiziționat bilete de avion și a plătit cazarea aparținătorilor. Au fost și cazuri unde nu a fost nevoie de ajutor. Unul dintre pacienții internați la spitalul Elias a fost transferat la un spital din Austria pentru recuperare tot din fondul de solidaritate strâns de Fundație, întrucât pacientul nu a putut fi transferat pe cheltuiala Statului Român.

Din același fond, minorii rămași orfani după tragedie au primit, de Crăciun, câte 5.000 LEI fiecare.

Pentru toți pacienții internați în Belgia, Fundația Mereu Aproape a emis scrisoare de garanție pentru plata dispozitivelor medicale necesare recuperării acestora după externare, respectiv mănuși și bandaje compresive în valoare de aproximativ 68.000 EURO. Acestea vor fi achitate în perioada următoare, pe masură ce pacienții vor fi externați.

Suma încasată până acum provine din donațiile făcute în conturile de euro, lei și lire, precum și din cele făcute prin Paypal, așa cum se regăsește pe site-ul Fundației Mereu Aproape: http://fundatiamereuaproape.ro/donatiile-primite-in-conturile-fundatiei-mereu-aproape-colectiv/

Fundația Mereu Aproape a luat naştere acum 10 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste 870.000 de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a zeci de mii de sinistraţi şi a construit 75 de case. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 9,5 milioane de Euro. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Mărturii zguduitoare din Colectiv: ”Ni s-au lipit rănile. Durea prea tare. Fumul devenise un giulgiu sufocant!”... Schimbări în învățământ! Se scoate o materie importantă din programa şcolară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x