Antena Căutare

Trecutul ne bântuie! Ceauşescu ar fi fost perfect pentru funcţia de preşedinte? Răspunsurile românilor te vor surprinde

Au trecut 25 de ani de la Revoluţie, de când românii s-au luptat pentru libertate şi democraţie, însă lucrurile nu au decurs aşa cum îşi dorea toată lumea. Oamenii au ajuns să îl regrete pe Ceauşescu.

Trecutul ne bântuie! Ceauşescu ar fi fost perfect pentru funcţia de preşedinte? Răspunsurile românilor te vor surprinde Galerie
Nicolae şi Elena Ceauşescu

Au trecut 25 de ani de la Revoluţie, de când românii s-au luptat pentru libertate şi democraţie, însă lucrurile nu au decurs aşa cum îşi dorea toată lumea. Oamenii au ajuns să îl regrete pe Ceauşescu.

În perioada 30 august - 4 septembrie, INSCOP Research a evaluat o cercetare cu privire la părerea cetăţenilor despre libertate, dreptate, nivelul de trai, organizarea muncii şi independenţa justiţiei.

Întrebaţi dacă pot spune că în ţara noastră este mai multă dreptate decât înainte de 1989, 68% din cei chestionaţi au răspuns negativ. În ceea ce priveşte nivelul de trai, 60,5% din români cred că acum se trăieşte mai prost decât înainte de Revoluţia de la 1989.

Darie Cristea, coordonator de proiecte la INSCOP Research, a explicat rezultatele cercetării: „În mod evident, cifrele nu reprezintă pur şi simplu o apreciere a regimului trecut, ci o sancţionare a regimurilor postdecembriste (ultimii 25 de ani). Ele reflectă nemulţumiri actuale mai degrabă decât evaluări reale pozitive ale societăţii comuniste. Este interesant mai ales modul în care publicul apreciază că azi se trăieşte mai prost şi se munceşte mai puţin decât înainte de 1989. Cel puţin în acest ultim caz, probabil că fiecare se gândeşte mai degrabă la organizarea muncii de către autorităţi decât la cât munceşte omul simplu“.

În mod surprinzător, 24,7% dintre români îl consideră pe Nicolae Ceauşescu cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte. Fostul dictator i-a depăşit pe toţi politicienii din fruntea României post-decembriste.

Sursa: historia.ro

Nu îți VINE să CREZI! Uite cine a CÂȘTIGAT marele premiu la LOTO!... Mântuire la mormântul lui Arsenie Boca?! Ce a lăsat Părintele, îmbrăcat în haine preoțești, cu limbă de moarte, înainte ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x