Ultimă oră! Se vor lua măsuri drastice în școli începând cu 1 ianuarie! Ce trebuie să știe elevii

 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a afirmat, joi, la Vălenii de Munte, că, în ultimii trei ani, numărul actelor de violenţă în şcoli s-a redus, ajungând, în 2016, la 18.000. Pop a precizat că ministerul pe care îl conduce are o strategie prin care va reduce ”foarte mult” acest fenomen.

”Avem strategia privind combaterea violenţei în şcoli. În ultimii trei ani de zile, numărul actelor de violenţă s-a înjumătăţit, putem spune că, de la treizeci şi ceva de mii am ajuns anul trecut la 18.000. Avem câteva proiecte de succes, unul dintre ele este «Butonul de panică».O adaptare a acestei strategii cu modelele locale este binevenită. Aici avem nevoie de sprijinul consiliilor judeţene, consiliilor locale, alături de Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii. Dezvoltăm această strategie , o adaptăm şi eu sunt convins că în următorii doi ani de zile numărul actelor de violenţă la nivelul unităţior şcolare se va reduce foarte mult” a spus Liviu Pop.

Joi, un elev de clasa a opta din Teleorman a fost arestat preventiv, după ce în spaţiulpu blic au apărut imagini în care el şi doi colegi o lovesc şi umilesc pe profesoara de Cultură Civică, împiedicând-o să iasă din clasă la finalul orei.

Cadrul didactic nu a depus plângere împotriva copiilor, însă Poliţia Teleorman s-a autosesizat, dosarul fiind preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti