Antena Căutare

Un baietel din Bacau este, de patru ani, copilul de suflet al medicilor si asistentelor care-l trateaza

A ajuns sa aiba drept casa, spitalul, iar asistentele drept mame. Este povestea tulburatoare a lui Ionica, un copil din Bacau care sta de patru ani doar in preajma medicilor. La sase ani, are doar 13 kilograme, iar tumoarea de care sufera il tine prizonier cu trupul, dar si cu sufletul in spitalul de pediatrie din Iasi.

“El a fost diagnosticat cu tumora testiculara, a primit chimioterapie, tratamente complexe in serviciul de Oncologie”, spune directorul Spitalului de Copii Sfanta Maria.

Tratamente atat de puternice, incat aproape ca l-au lasat fara vlaga pe baietel. O spun chiar medicii. Pana isi va reveni complet, mai are de stat prin spitale. Aproape ca a si uitat cum arata casa parinteasca din Bacau, dar s-a lipit cu sufletul de alti oameni, personalul spitalului din Iasi.

“Asistententele noastre l-au adoptat. Il iubesc, il iau acasa in weekend. L-au asortat, l-au introdus in familia lor. Aproape ca la toate asistentele le spune mama, iar mie imi spune tata”, precizeaza directorul spitalului.

Ionica nu este un copil abandonat. Are o familie care il iubeste si e alaturi de el. Saracia ii impiedica, insa, sa-i ofere prea multe: “Asta e din cauza ca nu sunt conditii. Nu-i de mancare, caldura, lemne. Asta cere copilul”, spune mama baiatului.

Va mai ramane in spital pana cand se va mai incalzi vremea. Cand l-au adus, medicii nu sperau la prea mult. Au luptat, insa iar sedintele de chimioterapie au avut efect. Acum, copilul se simte mai bine.

Bolnavii dependenti de dializa din Arad au fost internati pana se va indrepta vremea... Provocare medicala: O echipa de doctori clujeni a extirpat o tumora de 18 kilograme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x