Antena Căutare

Un elev din clasa a douăsprezecea, de la un liceu din Buzău, a murit după ce a consumat etnobotanice timp de patru ani. Le cumpăra de pe internet

Organele i-au cedat rând pe rând, iar medicii nu l-au mai putut salva. Statisticile arată că unul din şapte elevi s-a drogat măcar o dată, iar pe internet, substanţele periculoase se vând la liber.

Organele i-au cedat rând pe rând, iar medicii nu l-au mai putut salva. Statisticile arată că unul din şapte elevi s-a drogat măcar o dată, iar pe internet, substanţele periculoase se vând la liber.

Cătălin Cojocaru ar fi trebuit să fie la şcoală, alături de colegii lui. Etnobotanicele l-au dus însă pe un drum fără întoarcere. Avea doar 14 ani când a început să se drogheze.

Zilele trecute, elevul a ajuns la spital în stare critică. Medicii l-au pus pe dializă, pentru că avea rinichii distruşi. Celelalte organe i-au cedat, pe rând. În final, inima i s-a oprit.

Din cauza substanţelor ingerate cât şi a convulsiilor repetate care deteriorează musculatură striatică şi eliberează în circulaţia sanguină substanţe toxice care blochează organele.

Anul trecut, Cătălin a ajuns la urgenţă tot din cauza etnobotanicelor. În octombrie, a fost audiat de procurorii DIICOT, după ce a fost prins pe stradă alături de un prieten care avea droguri asupra lui. La şcoală, profesorii, colegii, dar şi un psiholog au încercat să îl convingă să renunţe.

Cei mai mulţi consumatori de etnobotanice au între 15 şi 24 de ani

Statistici alarmante arată că aproximativ 15% dintre elevi şi 24% dintre studenţi au încercat măcar o dată droguri. Cababisul este pe primul loc, urmat de etnobotanice, ecstasy sau chiar cocaină.

Consumul de droguri la elevi:

canabis 7.3%

NSP 2.3%

ecstasy 1%

cocaină 0.8%

Pe internet, etnobotanicele se vând la liber

Şi conţin substanţe extrem de toxice. Ele sunt de multe ori îmbunătăţite de acei care le vând. Pentru a-şi mări valoarea sau cantitatea, implicit şi veniturile, ei le combină cu alte substanţe chimice foarte-foarte periculoase.

La spitalul din Arad, o tânără de 29 de ani a fost adusă în stop cardio-respirator de doi bărbaţi care le-au spus medicilor că a consumat droguri. Nici pe ea, medicii n-au mai putut s-o salveze.

Şeful Jandarmeriei: Jandarmul filmat când lovea protestatarii sâmbătă îşi va continua activitatea în instituţie până la ... ALOCAŢIE COPII 2018. Cine nu mai beneficiază de banii de la stat în acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x