Antena Căutare

Veste bună! Românii primesc mai mulți bani. Cu cât se mărește valoarea tichetelor de masă

Angajații din sistemul de stat și din cel privat ar putea primi din partea angajatorului bonuri de masă în valoare de 15 lei pe zi. Deputații comisie de muncă au modificat Legea tichetelor de masă, care urmează să intre în următorul plen al Camerei Deputatilor, după care va fi trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Angajații din sistemul de stat și din cel privat ar putea primi din partea angajatorului bonuri de masă în valoare de 15 lei pe zi. Deputații comisie de muncă au modificat Legea tichetelor de masă, care urmează să intre în următorul plen al Camerei Deputatilor, după care va fi trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

„4 din 10 români trăiesc în risc de sărăcie și de sărăcie extremă, conform datelor oficiale. Circa 2 milioane de români lucrează cu salariul minim pe economie și ei sunt principalii potențiali beneficiari, alături de ceilalți salariați pe care angajatorul optează să-i stimuleze prin oferirea de tichete de masă. Acest sistem este opțional și reprezintă unul din mecanismele motivaționale ale salariaților la dispoziția angajatorilor.

Valoarea majorată a tichetului de masă de 15 lei reprezintă echivalentul real al unei mese calde de prânz pentru un angajat și 0,52% din salariul mediu brut pe economie in prezent. Majorarea valorii cuponului de la 9,57 lei în prezent, la 15 lei în urma acestui amendament la lege, reduce costurile cu tipărirea și emiterea tichetelor de masă oferite, iar cuantumul total al tichetelor oferite rămâne la opțiunea angajatorului” ,a spus Andreea Paul, deputata care a propus creșterea valorii tichetelor.

Românii se pot testa acasă pentru cele mai frecvente boli! Afli rezultatul în doar câteva minute!... Am filmat tot! Primele imagini din ambulanţa neagră! Ce se ascunde în mașina fantomă care a panicat România?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x