Antena Căutare

Veste importantă! Românii pot beneficia de analize în mod gratuit! Uite ce condiții trebuie să îndeplinești!

Veste bună pentru femeile din România, căci acestea vor putea beneficia de analize gratuite. 

Veste bună pentru femeile din România, căci acestea vor putea beneficia de analize gratuite.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a anunțat că în luna octombrie peste 1.000 de femei din mediul rural vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul la sân, în cadrul campaniei "Nu am făcut destul".

Dintre cele 1.025 de femei examinate în 2015, pentru 8,5% dintre ele au fost recomandate investigații suplimentare.

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă s-au înregistrat scăderi semnificative ale deceselor cauzate de cancerul de sân în Europa, în perioada 2000 — 2010, procentul mortalității cauzate de această boală în țara noastră (36%) este încă mai mare decât media europeană (29%).

"Cu toate acestea, cancerul de sân este o boală tratabilă și vindecabilă, însă doar atunci când medicul îl depistează din timp și pacienta urmează tratamentul prescris. Așadar, palparea lunară corectă a sânilor și vizita periodică la medicul specialist pot face diferența dintre o boală fatală și una tratabilă. Ediția din acest an a caravanei la sate completează eforturile depuse până acum în celelalte două ediții ale campaniei. Prin aceste inițiative, FABC, cu ajutorul voluntarilor de la Societatea Studenților de la Medicină București (SSMB), își propune să convingă femeile să meargă la medic constant, astfel încât să poată preveni instalarea bolii și, atunci unde e cazul, să înceapă tratamentul la timp, înainte să fie prea târziu"

Primele examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân vor avea loc pe 15 și 16 octombrie, în județul Gorj, în localitățile Glogova, Samarinești, Sivilești și Cătunele.

Pe 22 și 23 octombrie, caravana va ajunge în județele — Vâlcea, în comuna Șușani, în Brașov, în comuna Prejmer și în comuna Tărlungeni.

În județele Mehedinți și Olt caravana ajunge în ultimul sfârșit de săptămână din luna octombrie. Femeile din comunele Gogoșu, Godeanu (jud. Mehedinți) și Optași (jud. Olt) vor beneficia de examinări gratuite.

De asemenea, echipele formate din membrii FABC și voluntarii din Societatea Studenților din Medicină București vor efectua consultațiile gratuite la sân pentru femei, precum și măsurători de glicemie, tensiune, electrocardiograme, consultații oftalmologice și pulsoximetrie, pe care le pot face și bărbații, arată Agerpres.

DIICOT în acțiune. Cultură de canabis printre răsaduri de roșii!... Doliu în lumea muzicală! Basul Pompeiu Hărășteanu a încetat din viață!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x