Antena Căutare

Veste neașteptată pentru elevi! Aceștia vor beneficia de masă gratuită! Ce condiții trebuie îndeplinite?

Veste îmbucurătoare pentru elevi! Aceștia ar putea beneficia de masă și cazare gratuite! În ce condiții ar putea să se întâmple acest lucru?

Veste neașteptată pentru elevi! Aceștia vor beneficia de masă gratuită! Ce condiții trebuie îndeplinite? Galerie
Vestea bucură numeroși români | Sursa foto: ziarulteleormanul.ro

Veste îmbucurătoare pentru elevi! Aceștia ar putea beneficia de masă și cazare gratuite! În ce condiții ar putea să se întâmple acest lucru?

Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic, cu durata de minimum 3 ani, trebuie să beneficieze de masă și cazare gratuite în căminele și internatele școlare, prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaților de mai mulți senatori.

"Elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic, cu durata de minimum 3 ani, beneficiază de masă ș cazare gratuite în căminele și internatele școlare. Acoperirea integrală a cheltuielilor pentru cazarea și masa acestora se asigură din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anul prin legea bugetului de stat cu această destinație, la propunerea Ministerului Educației", se arată în proiectul de lege care modifică Legea educației naționale.

Elevii sunt încurajați să aleagă profilul profesional

În expunerea de motive, inițiatorii menționează că acest proiect este destinat atragerii elevilor către școala profesională. Așadar, prima condiție ar fi adoptarea legii, apoi aplicarea ei la elevii care vor opta pentru un profil profesional.

Veste uriașă pentru români! De la 1 mai vor da mai puțini bani! Ce facturi vor fi mai mici?

"Prin atragerea absolvenților clasei a opta pentru formare inițială prin școala profesională s-ar diminua considerabil abandonul școlar, care are drept consecințe șomajul, excluziunea socială și sărăcia. Astfel, rata părăsirii timpurii a școlii în România (18,1% în 2014, față de media europeană de 11,2%) este una dintre cele mai ridicate din Europa, îndepărtându-ne de ținta națională de 11,3% pentru anul 2020. De asemenea, în ultima vreme, tot mai mulți agenți economici au dificultăți legate de asigurarea cu lucrători calificați, care pot fi formați prin școală profesională", mai spun inițiatorii în expunerea de motive, informează Agerpres.

Proiectul legislativ este semnat de 52 de senatori PSD, UNPR și neafiliați. Printre ei se află Liviu Pop și Ecaterina Andronescu. Actul normativ se va afla în dezbatere publică până pe 2 iunie.

Pe 5 iunie bucureștenii își aleg primarul! Pe cine poți vota? Lista finală a fost publicată!... Cel mai mare sector din Bucureşti îşi blindează unităţile de învăţământ cu camere de supravegere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x