Antena Căutare

Veşti proaste! România, ţara cea mai expusă din UE unde populaţia îşi poate pierde locul de muncă

Aproape 62% dintre locurile de muncă din România sunt în pericol să dispară din cauza automatizării activităţilor

Aproape 62% dintre locurile de muncă din România sunt în pericol să dispară din cauza automatizării activităţilor

În rândul celor 28 de state UE, riscul de computerizare a locurilor de muncă variază de la 46,69% în Suedia la 61,93% în România, arată studiul, publicat de economistul Jeremy Bowles.

În comparaţie, un studiu similar din septembrie realizat de Carl Frey şi Michael Osborne de la Universitatea Oxford a arătat că 47% dintre americani se aflau în categoria celor care riscă să-şi piardă posturile din cauza avansului tehnologic, care presupune o automatizare a activităţii lor în următorii 10 sau 20 de ani, notează Mediafax.

Ţările din nordul Europei, printre care Marea Britanie, Germania şi Franţa au un risc generat de automatizare similar celui al SUA, afirmă Bowles, care lucrează la Centrul Internaţional pentru Creştere de la London School of Economics.

L-au plâns destul, acum luptă pentru avere! Romaniţa a dat-o în judecată pe fosta iubită a lui Adrian Iovan... ”Regina cerurilor”, îngenuncheată! Elena Dogaru, prima femeie-pilot de elicoptere din România, umilită de stat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x