Antena Căutare

Vremea o ia razna! ANM a emis avertizare de ultimă oră: Cod Portocaliu de ploi abundente în nouă județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Portocaliu de ploi care va intra în vigoare marți seară, de la ora 22,00, și vizează nouă județe din nordul, estul și centrul țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Portocaliu de ploi care va intra în vigoare marți seară, de la ora 22,00, și vizează nouă județe din nordul, estul și centrul țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 mai, ora 22,00 — 25 mai, ora 15,00, în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu se vor acumula cantități de apă care vor depăși 50 de litri/metrul pătrat și, izolat, 80 de litri/metrul pătrat.

Fenomenele meteo de instabilitate vor debuta, în special, în noaptea de marți spre miercuri (24/25 mai) și vor continua pe parcursul zilei de miercuri (25 mai).

La ora actuală, alte 25 de județe, inclusiv municipiul București, se află sub atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ până miercuri, la ora 21,00.

În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, iar pe arii restrânse grindină.

În Moldova, Dobrogea, Transilvania, Maramureș, nordul și estul Munteniei, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși local 20 — 25 de litri/metrul pătrat și, izolat, cu precădere în Carpații Orientali, 50 — 70 de litri/metrul pătrat.

Totodată, în a doua parte a zilei de marți, 24 mai, și la începutul nopții de marți spre miercuri (24/25 mai), manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala cu o intensitate mai mare și în centrul și sudul Munteniei, inclusiv în zona municipiului București.

Cauza oficială a morții lui Dan Condrea. Ce scrie pe certificatul medico-legal... Un nou cutremur! România s-a zguduit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x