LUNI, 04 IANUARIE 2016

Vremea se schimbă în următoarele zile! Cât va mai ninge şi când scăpăm de ger

Vremea se încălzește în intervalul următoarelor două săptămâni, iar maximele termice se vor apropia de normalul perioadei, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 4 - 17 ianuarie.

În același timp, precipitații se vor semnala până spre finalul primei săptămâni de prognoză, în majoritatea regiunilor.

În Banat, vremea se va încălzi semnificativ, în intervalul 6-8 ianuarie devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Între 9 și 11 ianuarie va fi mai caldă decât de obicei, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de 6 — 8 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra în continuare valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime, între—3 și 0 grade. Până spre 7 ianuarie se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, posibil, local, moderate cantitativ, iar apoi vor predomina ploile. De asemenea, vor fi condiții de polei.

În Crișana, vremea se va încălzi încă din primele zile, maximele termice trecând la valori pozitive începând din 6 ianuarie, dată de la care nici minimele nocturne cu vor coborî, în medie, sub—3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, deși în ușoară scădere, valorile termice diurne se vor menține peste cele normale, maximele fiind, în medie, cuprinse între 3 și 7 grade. Temperaturile minime se vor înscrie în ecartul—3 la 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe, cu excepția intervalului 6-7 ianuarie, când pot fi și moderate cantitativ. Vor fi mai ales lapovițe și ninsori pe 4 și 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar în unele zile vor fi condiții de polei.

În Transilvania, vremea se va menține rece la începutul intervalului, deși valorile termice vor crește încă din prima zi. Între 7 și 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar cea a minimelor, între—5 și—1 grad. Între 14 și 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade și temperaturi minime ce se vor încadra între—7 și — 3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână și în intervalul 11-13 ianuarie. Izolat, vor fi condiții de polei.

În Maramureș, vremea se va menține rece în primele zile, deși valorile termice vor fi în creștere treptată. Între 6 și 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între două și 5 grade, iar cea a minimelor, între—5 și—1 grad. În perioada 14 — 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade și temperaturi minime ce se vor încadra între—6 și—3 grade. Temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână și în intervalul 11-13 ianuarie, iar izolat vor fi condiții de polei.

În Moldova, vremea va rămâne rece în primele zile ale intervalului de prognoză, dar valorile termice vor fi în creștere. Regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal, în intervalul 7-13 ianuarie, media regională a maximelor urmând a se situa între două și 5 grade, iar cea a minimelor, între—5 și 0 grade. Între 14 și 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 1 și 4 grade și minime ce se vor înscrie în ecartul—7 la—4 grade. Temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână. Izolat, vor fi condiții de polei.

În Dobrogea, regimul termic va deveni treptat unul mai cald, cu precădere în perioada 6-13 ianuarie, când temperatura va oscila între 6 și 9 grade Celsius. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media acestora fiind sub minus două grade, între 4 și 6 ianuarie, urmând apoi să se situeze în jurul valorii de zero grade. În prima săptămână vor fi ninsori în general slabe pe 4 și 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar pe 6 și 7 ianuarie se poate produce polei. În a doua săptămână de prognoză se vor semnala ploi slabe, cel mai probabil între 11 și 13 ianuarie.

În Muntenia, vremea se va încălzi, astfel încât începând cu 6 ianuarie, valorile termice vor deveni pozitive. În același timp, minimele nu vor mai coborî sub—5 grade Celsius. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va produce o ușoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va scădea spre -5...-4 grade. Precipitațiile, pe 4 și 5 ianuarie mai ales ninsori, apoi predominant ploi, vor fi slabe și moderate, cu probabilitatea mai mare de apariție până pe 8 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. Ulterior, aria acestora se va restrânge, urmând a fi și zile lipsite de precipitații.

În Oltenia, vremea va continua să se încălzească, astfel că maximele vor deveni, în medie regională, pozitive începând cu 6 ianuarie, dată de la care temperaturile minime nu vor mai coborî sub—4 grade Celsius. Între 9 și 13 ianuarie, se vor înregistra valori diurne, în medie, de până la 5 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa între—3 și 0 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va produce o ușoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va coborî spre—4 grade. Pe 4 și 5 ianuarie vor fi mai ales ninsori, apoi vor predomina ploile, slabe și moderate, posibil mai însemnate cantitativ în intervalul 6-7 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. În a doua săptămână, aria precipitațiilor se va restrânge, fiind și zile în care acestea vor lipsi.

La munte, procesul de încălzire va fi semnificativ începând din 6 ianuarie, urmând a se înregistra valori termice normale pentru această perioadă, între—3 și—1 grad Celsius, iar în cele mai calde zile, media valorilor termice maxime se vor încadra între zero și 4 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între—6 si—2 grade, cu excepția primelor doua nopți și sfârșitul intervalului, când vor fi mai coborâte. Vor fi condiții de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie.

Sursa: agerpres.ro

COMENTARII

SOCIAL

Companiile românești din străinătate au fost țintele unor atacuri online

acum 9 ore

Birourile unor instituții românești din străinătate au fost, timp de doi ani, ținta unui atac avansat și persistent

SOCIAL

Veste anului. Declarația care șochează o țară întreagă: „Elodia este vie!”

acum 9 ore

La noua ani de la disparitia avocatei Elodia, mama lui Cristian Cioaca face declaratii uluitoare. Florica spune ca in ziua in care a avut loc incidentul cu pricina, nora ei a avut un comportament care a pus-o pe ganduri

SOCIAL

Veste bună pentru elevi! Se schimbă structura anului școlar. Mai multe vacanțe, în funcție de zona geografică

acum 15 ore

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) solicită ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, schimbarea structurii anului şcolar 2016 - 2017, pentru ca familiile cu copii şcolari să poată opta pentru concedii şi în perioada extinsă a sezonului, se arată într-un comunicat al ANAT, citat de agerpres.ro.

SOCIAL

BACALAUREAT 2016. Ce reguli trebuie să respecte candidaţii la Bacalaureat pentru a nu fi eliminaţi din examen

acum 16 ore

Luni încep probele scrise din cadrul examenului de BACALAUREAT din acest an. Candidaţii care susţin Bacalaureatul nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe şi însemnări care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul şi de comunicare.

SOCIAL

BACALAUREAT 2016. Program BAC, probele scrise. Ce nu mai au voie elevii să facă în sala de examen

acum 17 ore

Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, astfel: 4 iulie – Limba şi literatura română (proba E), 5 iulie – probă la Limba şi literatura maternă (proba E), 6 iulie – proba obligatorie a profilului (proba E), 8 iulie – probă la alegere a profilului şi specializării (proba E)

SOCIAL

Cum s-au pregătit elevii pentru BAC 2016. Un școlar a citit, în medie, o carte în două luni

acum 18 ore

Bibliotecile au eliberat anul trecut utilizatorilor (activi), în medie, 11 volume, iar un elev care a frecventat biblioteca școlară a împrumutat în medie opt cărți, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

SOCIAL

România, sub cuptor! Vreme foarte caldă cu temperaturi de până la 36 de grade. Cum scapi de disconfort, dacă trebuie să ieși din casă

acum 19 ore

Dacă locuiţi în sudul şi în sud-estul ţării veţi avea parte de două zile de foc. Meteorologii au emis cod galben de caniculă persistentă şi disconfort termic accentuat cu temperaturi ce vor atinge 35 de grade la umbră!

SOCIAL

Sărbătoare mare! Sfântul care îți protejează familia. Ce nu trebuie să faci, dacă vrei să-ți meargă bine

acum 19 ore

Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți, pomenit în calendarul creștin ortodox la 1 iulie, s-a născut într-o familie de creștini, primind o educație deosebită.

SOCIAL

Primele REZULTATE de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016, pe județe. Când și cum se depun contestațiile

acum 20 ore

Elevii află astăzi primele rezultate ale Evaluării Naționale 2016. Notele urmează să fie publicate pe 1 iulie, pe edu.ro, până la ora 16:00, anunță Ministerul Educației.

SOCIAL

Cinci lucruri pe care angajatorii ar trebui să le facă pentru a ușura munca salariaților

acum 1 zile

O analiză a Eurostat a scos la iveală faptul că românii muncesc de șase ori mai mult decât germanii, însă au o productivitate mult mai scăzută

SOCIAL

Moment INCREDIBIL la Antena 1. O fetiță de 14 ani dată dispărută a intrat în direct la „Acces Direct”

acum 1 zile

Nimeni nu ştia unde este Cristina şi toţi o cautău cu disperare, până când copila răpită a intervenit telefonic, în direct, la Acces Direct

SOCIAL

Gata cu ploile. Căldura se întoarce și pune stăpânire pe toată România!

acum 1 zile

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară, izolat, în Lunca Dunării. Totodată disconfortul termic va fi în creştere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va avea valori în jurul a 80 de unităţi local în sud şi în sud-est şi doar izolat în celelalte regiuni

SOCIAL

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Lămuriri ale Ministerului Educației: „Nu se modifică baremul de la Matematică”

acum 1 zile

Secretarul de Stat pe preuniversitar, Monica Anisie, a declarat pentru MEDIAFAX că părinţii care au protestat joi la Ministerul Educaţiei au cerut anularea unui subiect de la proba de Matematică, însă ministerul nu a acceptat să modifice baremul

SOCIAL

Anunț important făcut de RATB! Traficul dintr-o zonă bucureșteană va fi puternic afectat de aceste modificări

acum 1 zile

Veste importantă pentru bucureșteni! Începând de la 1 iulie, una dintre liniile Ratb își modifică traseul.

SOCIAL

Imagini șocante din era civilizației! O femeie şi-a legat soțul cu lanțuri de prispa casei și i-a pus lacăt la gât ca să nu meargă „la băut”

acum 1 zile

Imaginile unui 2016 dintr-o eră civilizată? Se întâmplă la frații de peste Prut! O femeie dintr-un sat din Republica Moldova a recurs la o metodă mai puţin tradiţională pentru a-şi opri soţul de la beţie, relatează publicația deschide.md.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

FILMUL ANULUI! Sângele cioroiului, al albului, al gălbejitului și al lui "Spate asudat" se împreunase, scurgându-se în canal...

Are nițeluș peste 10 minute. Atât! Vorbește despre incidentele rasiale din Los Angeels, 1991 și, deși e scurt, miroase a capodoperă. Elodio, mexicanul, vrea să răzbune moartea fratelui...


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

CHEFI
LA CUȚITE

INSULA
IUBIRII

iUMOR

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!