LUNI, 04 IANUARIE 2016

Vremea se schimbă în următoarele zile! Cât va mai ninge şi când scăpăm de ger

Vremea se încălzește în intervalul următoarelor două săptămâni, iar maximele termice se vor apropia de normalul perioadei, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 4 - 17 ianuarie.

În același timp, precipitații se vor semnala până spre finalul primei săptămâni de prognoză, în majoritatea regiunilor.

În Banat, vremea se va încălzi semnificativ, în intervalul 6-8 ianuarie devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Între 9 și 11 ianuarie va fi mai caldă decât de obicei, cu medii regionale ale temperaturilor maxime de 6 — 8 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra în continuare valori termice mai ridicate decât în mod obișnuit. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime, între—3 și 0 grade. Până spre 7 ianuarie se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, posibil, local, moderate cantitativ, iar apoi vor predomina ploile. De asemenea, vor fi condiții de polei.

În Crișana, vremea se va încălzi încă din primele zile, maximele termice trecând la valori pozitive începând din 6 ianuarie, dată de la care nici minimele nocturne cu vor coborî, în medie, sub—3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, deși în ușoară scădere, valorile termice diurne se vor menține peste cele normale, maximele fiind, în medie, cuprinse între 3 și 7 grade. Temperaturile minime se vor înscrie în ecartul—3 la 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații în general slabe, cu excepția intervalului 6-7 ianuarie, când pot fi și moderate cantitativ. Vor fi mai ales lapovițe și ninsori pe 4 și 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar în unele zile vor fi condiții de polei.

În Transilvania, vremea se va menține rece la începutul intervalului, deși valorile termice vor crește încă din prima zi. Între 7 și 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar cea a minimelor, între—5 și—1 grad. Între 14 și 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade și temperaturi minime ce se vor încadra între—7 și — 3 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână și în intervalul 11-13 ianuarie. Izolat, vor fi condiții de polei.

În Maramureș, vremea se va menține rece în primele zile, deși valorile termice vor fi în creștere treptată. Între 6 și 13 ianuarie, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal pentru această perioadă, media regională a maximelor urmând a fi cuprinsă între două și 5 grade, iar cea a minimelor, între—5 și—1 grad. În perioada 14 — 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 0 și 3 grade și temperaturi minime ce se vor încadra între—6 și—3 grade. Temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână și în intervalul 11-13 ianuarie, iar izolat vor fi condiții de polei.

În Moldova, vremea va rămâne rece în primele zile ale intervalului de prognoză, dar valorile termice vor fi în creștere. Regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal, în intervalul 7-13 ianuarie, media regională a maximelor urmând a se situa între două și 5 grade, iar cea a minimelor, între—5 și 0 grade. Între 14 și 17 ianuarie, deși în ușoară scădere, valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, cu maxime cuprinse, în medie, între 1 și 4 grade și minime ce se vor înscrie în ecartul—7 la—4 grade. Temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant ninsori, cu probabilitate mai mare de apariție în prima săptămână. Izolat, vor fi condiții de polei.

În Dobrogea, regimul termic va deveni treptat unul mai cald, cu precădere în perioada 6-13 ianuarie, când temperatura va oscila între 6 și 9 grade Celsius. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media acestora fiind sub minus două grade, între 4 și 6 ianuarie, urmând apoi să se situeze în jurul valorii de zero grade. În prima săptămână vor fi ninsori în general slabe pe 4 și 5 ianuarie, apoi vor predomina ploile, iar pe 6 și 7 ianuarie se poate produce polei. În a doua săptămână de prognoză se vor semnala ploi slabe, cel mai probabil între 11 și 13 ianuarie.

În Muntenia, vremea se va încălzi, astfel încât începând cu 6 ianuarie, valorile termice vor deveni pozitive. În același timp, minimele nu vor mai coborî sub—5 grade Celsius. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va produce o ușoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va scădea spre -5...-4 grade. Precipitațiile, pe 4 și 5 ianuarie mai ales ninsori, apoi predominant ploi, vor fi slabe și moderate, cu probabilitatea mai mare de apariție până pe 8 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. Ulterior, aria acestora se va restrânge, urmând a fi și zile lipsite de precipitații.

În Oltenia, vremea va continua să se încălzească, astfel că maximele vor deveni, în medie regională, pozitive începând cu 6 ianuarie, dată de la care temperaturile minime nu vor mai coborî sub—4 grade Celsius. Între 9 și 13 ianuarie, se vor înregistra valori diurne, în medie, de până la 5 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa între—3 și 0 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni se va produce o ușoară răcire, astfel că pe 17 ianuarie temperatura maximă, în medie regională, va fi în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va coborî spre—4 grade. Pe 4 și 5 ianuarie vor fi mai ales ninsori, apoi vor predomina ploile, slabe și moderate, posibil mai însemnate cantitativ în intervalul 6-7 ianuarie, favorizând local producerea poleiului. În a doua săptămână, aria precipitațiilor se va restrânge, fiind și zile în care acestea vor lipsi.

La munte, procesul de încălzire va fi semnificativ începând din 6 ianuarie, urmând a se înregistra valori termice normale pentru această perioadă, între—3 și—1 grad Celsius, iar în cele mai calde zile, media valorilor termice maxime se vor încadra între zero și 4 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între—6 si—2 grade, cu excepția primelor doua nopți și sfârșitul intervalului, când vor fi mai coborâte. Vor fi condiții de ninsoare, îndeosebi în intervalul 5-9 ianuarie.

Sursa: agerpres.ro

COMENTARII

SOCIAL

Dezamăgire cruntă! Statul nu dă noi bani pe meșterii tradiționali. "Mă doare sufletul"

acum 1 ore

Avem o Românie frumoasă şi autentică, dar nu avem grijă de ea. Avem meşteri vestiţi în toată lumea, dar noi nu-i preţuim, deşi ei strigă după ajutor.

SOCIAL

Vestea aşteptată de toţi şoferii din România! Când ai voie să mergi cu maşina pe linia de tramvai

acum 1 ore

Aglomeraţia din oraşele mari este sufocantă, mai ales dacă te grăbeşti să ajungi undeva. Acesta este motivul pentru care din ce în ce mai mulţi şoferi aleg varianta mai uşoară, dar periculoasă: linia de tramvai Deşi foarte mulţi dintre şoferii din România cred...

SOCIAL

Cod Galben de ploi însemnate cantitativ în 35 de județe, inclusiv în București. Care vor fi zonele afectate!

acum 1 ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, dar și în zone din Muntenia, inclusiv în București.

SOCIAL

Mii de români consumă apă otrăvită, direct de la robinet. Această substanță poate duce la deces

acum 2 ore

Mai mulţi locuitori de la marginea Capitalei beau zilnic apă otrăvită. Direcţia de Sănătate Publică Ilfov admite că apa din Bragadiru are probleme, după ce a descoperit o concentraţie de cinci ori mai mare de amoniu decât limita admisă.

SOCIAL

Veşti rele de la meteorologi! ADIO, temperaturi de VARĂ! Vremea va deveni instabilă și răcoroasă

acum 3 ore

Este bine că ne-am bucurat de razele soarelui, pentru că de astăzi de la ora 15 și până mâine la ora 21 s-a emis cod galben de ploi. Zonele afectate vor fi: Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și Muntenia. Ploile vor fi torențiale!

SOCIAL

Viața lui Marian Simi Ilie, singurul pompier supravieţuitor al tragediei de la Mihăileşti. I-a fost amputat un picior, dar a găsit puterea de a o lua de la capăt

acum 4 ore

În 24 mai 2004, într-o dimineaţă ploioasă, o explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu. Autotrenul a luat foc la Mihăileşti (Buzău), iar deflagraţia a fost nimicitoare, la locul accidentului formându-se un crater cu o adâncime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri.

SOCIAL

Nu avem voie să uităm! 12 ani de la explozia de la Mihăileşti, cel mai mare dezastru produs pe şoselele din România. "Era o zi ca de doliu! Cădeau obiecte din cer şi alergam cu ochii întredeschişi"

acum 4 ore

24 mai 2004. Comuna buzoiană Mihăileşti a fost martora unei tragedii. O explozie puternică, înregistrată în jurul orei 5:50 pe DE 85, în dreptul acestei localităţi, a semănat moartea pe un perimetru de aproximativ un kilometru. Deflagraţia s-a soldat cu 18 morţi şi 13 răniţi. Doi dintre cei care şi-au pierdut viaţa au fost colegi de-ai noştri: Elena Popescu (26 de ani) şi Ionuţ Barbu (25 de ani), corespondenţii Antena 1

SOCIAL

Olimpicii susţin proba scrisă la matematică şi Istorie de la sesiunea specială a Bacalaureatului

acum 4 ore

Elevii olimpici care s-au înscris la sesiunea specială a Bacalaureatului susţin, marţi, proba scrisă la Matematică sau Istorie, în funcţie de profil, urmând ca miercuri să susţină proba la alegere a profilului, la una din 10 materii.

SOCIAL

Anchetă demnă de FBI în cazul decesului lui Condrea! Vor fi efectuate percheziții informatice și audieri de martori-cheie!

acum 15 ore

Anchetatorii vor efectua percheziții informatice și vor audia martori în dosarul privind decesul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, au declarat pentru surse judiciare.-

SOCIAL

Sorin Ene, campion naţional la drift despre accidentul lui Condrea: "Impactul a fost devastator. Partea stângă a maşinii era suspendată"

acum 16 ore

Sorin Ene, campion naţional al României la drift, a explicat la Acces Direct, traiectoria maşinii conduse de Dan Condrea în timpul impactului.

SOCIAL

Filmul morţii suspecte a lui Dan Condrea! A fost sinucidere sau înscenare?

acum 18 ore

Ce s-a întâmplat însă din momentul în care a ieșit din complexul rezidențial în care locuia, până în clipa în care mașina lui a fost ridicată de la locul nenorocirii? Răspunsurile și ”desfășurătorul evenimentelor”!

SOCIAL

PRIMELE TEORII ALE CONSPIRAȚIEI după moartea patronului Hexi Pharma: „Este cusut cu ață albă acest deces. Era un martor-cheie!”

acum 18 ore

După anunțul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma au apărut și primele teorii ale conspirației. Zeci de mesaje postate de internauți care pun la îndoială faptul că bărbatul s-a sinucis. Potrivit internauților, Condrea ar fi fost ajutat să moară. 

SOCIAL

Laura, fosta soţie a lui Dan Condrea: "Dacă e sinucidere, l-au împins să facă asta!"

acum 18 ore

Cei mai puternici oameni din stat au reacţionat în urma morţii lui Dan Condrea. Cea mai întâlnită ipoteză a fost aceea a asasinatului, ipoteză susţinută şi de Laura, fosta soţie a afaceristului.

SOCIAL

VIDEO: Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, identificat la IML. Partenera de viaţă a adus și probe de acasă pentru testele ADN!

acum 18 ore

Partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, care a venit luni la sediul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Dan Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov.

SOCIAL

Gata cu vremea frumoasă, revin ploile! Cod Galben în 35 de județe, inclusiv în București

acum 22 ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod Galben de vreme instabilă și ploi însemnate cantitativ, valabilă începând de marți după-amiază, în 35 de județe, dar și în zone din Muntenia, inclusiv în București.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

FILMUL ANULUI! Sângele cioroiului, al albului, al gălbejitului și al lui "Spate asudat" se împreunase, scurgându-se în canal...

Are nițeluș peste 10 minute. Atât! Vorbește despre incidentele rasiale din Los Angeels, 1991 și, deși e scurt, miroase a capodoperă. Elodio, mexicanul, vrea să răzbune moartea fratelui...

Lajumate.ro cel mai proaspat site Antena TV Group

Au trecut mai bine de 3 ani si jumatate de cind Antena TV Group a decis sa creeze departamentul Digital. S-au creionat atunci doua directii: una editoriala si cealalta de dezvoltare. Cu ajutorul...

Aplicatia X Factor Romania, cea mai downloadata in AppStore!

X Factor a debutat pe 17 septembrie si a marcat o premiera in istoria showului!

Observator.tvVezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

INSULA
IUBIRII

NEXT
STAR

TCDU

Jocuri

ZooMumba

Construieste-ti propriul tau Zoo Mai stai pe ganduri? Construieste-ti propriul tau Zoo si populeaza-l cu cei mai draguti puisori de animale. Atrage-ti vizitatorii in gradina ta zoologica construind habitate pentru animale si multe alte atractii!

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime! Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de fermieri. Distractie ca la carte pentru fermieri de toate varstele!

Battlestar Galactica

De partea cui eşti? Oameni sau Cyloni? Alegerea este a ta! Lanseaza-te in captivantul univers al binecunoscutului serial SF. Interactioneaza cu personajele preferate, indeplineste misiuni provocatoare si piloteaza un Viper Colonial sau Raider Cylon sau alte nave de comanda nemaivazute pana acum. Dar mai intai, trebuie sa iei o decizie: vrei sa lupti pentru salvarea omenirii sau impotriva ei?

Dark Orbit

Fii un pilot de elita! DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de jucatori din toata lumea.

SeaFight

Stapaneste cele 7 mari! Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, live, importiva jucatorilor din toata lumea.

Pirate Storm

Trăieşte o mega aventura piraterească! Navigaţi acum într-o aventură incredibilă! De la mările tropicale din Caraibe până la apele reci ale Nordului: în Pirate Storm, vă aşteaptă o lume plină de aventuri! Încarcă tunurile: Pirate Storme este un joc online cu piraţi şi de acţiune continuă! Joacă acum gratis!

Skyrama

La Skyrama, gestionezi un aeroport propriu şi vei petrece un timp minunat! Dar Skyrama oferă mult mai mult decât obişnuitele jocuri gratuite: Creează un aeroport propriu şi extinde-l (în funcţie de ideile tale) din ce în ce mai mult. Amplasează terminale pentru pasageri şi platforme de parcare pentru avioanele care aterizează.

DrakenSang

Saga Drakensang-Saga continuă online Umbrele trecutului reapar, răspândind frica şi teroarea: Cel mai de temut dragon din Lumea Altora a revenit! Alătură-te războinicilor sau magicienilor pentru a trăi aventuri epice şi a salva omenirea! Acest joc de rol te poartă într-o captivantă lume de fantezie 3D.

Deepolis

Scufundati-va si descoperiti fascinanta lume a oceanelor! Scufunda-te! Lupta in batalii subacvatice palpitante si explora adancurile oceanelor! Lupta alaturi de fractiunea ta pentru un viitor mai bun si cucereste adancimile marii! Ai calea libera!