Antena Căutare

Ziua Porţilor Deschise la M.A.I.: Mii de copii şi-au vizitat eroii

Peste 2.000 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, însoțiți de părinți și cadre didactice au vizitat astăzi Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”

Peste 2.000 de copii, de la preşcolari la elevi de liceu, însoțiți de părinți și cadre didactice au vizitat astăzi Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul M.A.I.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a intâmpinat pe copii și le-a prezentat Sala de videoconferințe unde cei mici au avut ocazia să participe la o ședință de comandă a Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, de ziua lor, copiii au vizitat cele mai importante zone ale Ministerului Afacerilor Interne - Sala de Briefing, Cabinetul ministrului, precum şi celebrul balcon al Revoluţiei din 1989.

La standurile expoziţionale amenajate în întreaga clădire au fost prezentate vizitatorilor uniforme şi documente de epocă, reprezentative pentru istoria şi tradiţiile principalelor structuri ale MAI.

Vizitatorii s-au familiarizat cu specificul activităţilor M.A.I. având ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale și Inspectoratului General pentru Imigrări.

Principalele puncte de atracție pentru copii au fost, de asemenea, autovehiculele şi mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, aflate în parcarea MAI.

Cei mici au fost aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale și echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în standurile expoziționale amenajate în exteriorul clădirii.

Totodată, tinerii interesați să urmeze o carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Interne au primit informații privind oferta educațională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” , chiar de la studenții acestei instituții.

Aflată la cea de a VI – a ediţie „Ziua Porţilor Deschise”, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne continuă o tradiție care se desfășoară anual, la data de 1 iunie și celebrează Ziua Internațională a Copilului. De altfel, Ziua de 1 Iunie este singura zi în care publicul larg are acces în clădirea Ministerului Afacerilor Interne.

Ministerul Afacerilor Interne urează La mulți ani tuturor copiilor și mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de noi

Copilărie furată! Fetiţă de 12 ani, răpită pentru a fi mireasă... PROGNOZA METEO! Avem nevoie de umbrele la început de săptămână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x