Antena Căutare

Alex Diaconu, românul cel mai bine clasat la un Campionat Mondial de Triatlon!

Deși concursurile de triatlon sunt mai puțin cunoscute în România, este important de știut că avem sportivi de performanță care ne reprezintă cu succes țara la campionatele internaționale!

Deși concursurile de triatlon sunt mai puțin cunoscute în România, este important de știut că avem sportivi de performanță care ne reprezintă cu succes țara la campionatele internaționale!

Unul dintre aceștia este Alexandru Diaconu, un tânăr în vârstă de 27 de ani, care a obținut locul 4 la finala Campionatului Mondial de Triatlon de lungă distanță din Weihai, oras situat in estul Chinei. Ce înseamnă asta? Cea mai bună clasare a unui triatlonist român la o competiție de o asemenea anvergură!

Alex a parcurs patru kilometri înot, în oceanul Pacific, în doar 59 de minute, 120 km ciclism în aproximativ patru ore și a terminat concursul cu proba de alergare de 20 km, finalizată în o oră și 28 de minute. După o cursă extrem de dificilă și solicitantă, sportivul român se poate mândri cu un rezultat excepțional: 144 de km parcurși într-un timp total de 6h 31m 10s. Primele trei locuri au fost ocupate de Australia, Africa de Sud și SUA.

Cu toate că a ratat podiumul la doar cinci minute distanță față de reprezentantul Statelor Unite, visul lui Alex de a duce tricolorul pe podiumul unui campionat mondial nu se oprește aici. Următorul obiectiv este cucerirea unei medalii la Cupa Mondială ca va avea loc în Italia, la Sardinia, pe 29 octombrie, anul acesta. Probele de triatlon care îl așteaptă acolo intră în categoria half-Ironman si constau în 1900 metri înot, 90 km ciclism și 21 km alergare.

Alex Diaconu are în palmares 101 clasări pe podium, dintre care 60 pe locul întâi, obținute în decursul unui deceniu! De asemenea, deține și un record național: este singurul triatlonist român care a reușit să participe de patru ori la campionatele mondiale. Așadar, să-i ținem pumnii pentru viitoarele curse și să-i susținem performanțele!

Pentru mai multe informații despre impresionanta lui activitate sportivă, vă invităm să vizitați site-ul oficial al acestuia: http://alexandrudiaconu.com/

Fotbal pe muzică rock! Trupa Iris a făcut "cinste" cu noul imn al echipei naționale... Victorie pentru "Moartea din Carpaţi"! Cătălin Moroşanu şi-a făcut praf adversarul şi s-a calificat în finala ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x