Antena Căutare

Alexis Sanchez, condamnat la închisoare! Jucătorul lui Manchester United, pe o listă lungă a fotbaliștilor certați cu legea. Nu lipsesc de aici Messi, Ronaldo, Neymar, Tamaș sau Răducanu

Pe lângă faimă, trofee și spectacol, marii fotbaliști ai planetei oferă și episoade ceva mai neplăcute pentru publicul larg și pentru fanii acestui sport. Numele mari ale planetei beneficiază de cele mai bune condiții financiare posibile, însă și așa, din ”neatenție” mai driblează uneori litera legii. Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar, Mascherano și Alexis Sanchez sunt doar câteva dintre numele intrate pe mâna procurorilor și ulterior a sălilor de judecată.

Cel mai recent nume intrat pe lista nedorită a jucătorilor care nu au reușit să dribleze legea este cel al lui Alexis Sanchez. Recent transferat de la Arsenal la Manchester United, chilianul a primit ieri o sentință dură din partea justiției iberice. Acesta a fost condamnat la 16 luni de închisoare, în urma unei evaziuni fiscale de un milion de euro, comisă între 2012 şi 2013, în timp ce se afla sub contract cu FC Barcelona.

Partea ”happy” pentru Sanchez este aceea că și-a recunoscut vina și a fost de acord să plătească suma cu care a fraudat statul spaniol. Oricum, legea din Spania îl salva, întrucât pedepsele de sub 24 de luni de închisoare se execută cu suspendare.

Alexis Sanchez face echipă cu alți jucători faimoși de partea baricadei celor certați cu legea în ultimii ani.

Lionel Messi, cel mai mare nume intrat pe lista ”penalilor” din fotbal!În iulie 2016, Tribunalul din Barcelona i-a condamnat pe Lionel Messi şi pe tatăl acestuia la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală. De asemenea, Messi a primit şi o amendă în cuantum de 2 milioane de euro. Ambii au fost audiaţi în luna iunie pentru o fraudă de 4,1 milioane de euro. Suma care trebuia să ajungă în conturile Fiscului spaniol s-a acumulat în anii 2007, 2008 şi 2009 prin neplata taxelor pe drepturile de imagine ale jucătorului.

Anul de grație 2016 l-a condamnat și pe ”Jefecito”!
Un alt star a cărui carieră s-a confundat cu clubul Barcelona în ultimii ani, Javier Mascherano, a primit o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 815.000 de euro pentru infracţiuni pe care le-a comis în 2011 şi 2012, atunci când a omis să declare câștiguri în valoare de 1,6 milioane de euro.

Și cel mai scump transfer din istoria fotbalului a avut probleme!
Neymar, actuala vedetă a celor de la PSG, a fost găsit vinovat de oamenii legii din țara sa natală. În 2017, un tribunal brazilian l-a amendat cu un milion de euro, apreciind ca acesta a acționat cu "rea credință" pentru a încerca să întârzie un proces pentru evaziune fiscală. Neymar mai are un proces deschis în ceea ce privește transferul său de la Santos la Barcelona. FC Barcelona a anunţat oficial transferul jucătorului de la clubul brazilian Santos pentru suma de 57,1 milioane euro, dintre care 40 de milioane pentru familia lui Neymar şi 17,1 milioane pentru Santos, dar în realitate transferul a costat cel puţin 83,3 milioane euro.

Balonul de Aur nu a fost nici el ocolit de mâna justiției!
La câteva săptămâni după ce Lionel Messi a fost condamnat definitiv la 21 de luni de închisoare pentru fraudă fiscală, cealălalt fotbalist care domină fotbalul mondial, Cristiano Ronaldo, a aflat că și el probleme uriașe cu Fiscul din Spania. Cristiano Ronaldo a pus oficial sub acuzare de către Fiscul de la Madrid pentru faptul că ar fi prejudiciat statul cu aproape 15 milioane de Euro.

Conform celor de la El Mundo, autoritățile din capitala Spaniei cercetează un caz în care portughezul este suspectat că nu ar fi plătit taxe în valoare de 14,7 milioane de euro în perioada 2011 - 2014. Dacă va fi găsit vinovat, Ronaldo riscă o pedeapsă de închisoare mult mai mare decât Messi: 5 ani! Pentru o fraudă de 4,1 milioane de Euro, starul Barcei a primit 21 de luni de închisoare cu suspendare.

Nu doar vedetele de prima-rang din fotbalul mondial au avut probleme cu legea în ultimii ani. Și câțiva jucători din România au dat de greu. E adevărat, problemele au fost de altă natură decât cea fiscală, însă tot pe mâna procurorilor și, câțiva, a judecătorilor au ajuns.

În capul listei: Gabi ”Bad Boy” Tamaș!
Fostul jucător al celor de la FCSB și Dinamo, Gabi Tamaş, a avut probleme mari cu legea. Fotbalistul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, acesta fiind obligat de instantă să urmeze un program de reintegrare socială după ce pe 31 mai 2013 a rupt uşa de la intrarea într-un bloc. Fotbalistul a fost atunci încătușat, pentru că era agitat, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore.

Doi ”câini” au scăpat ca prin minune de pușcărie!
Foști jucători în ”Ștefan cel Mare”, Andrei Mărgăritescu şi Cristi Munteanu au fost acuzaţi de procurori că au făcut afaceri cu o maşină declarată furată. Inițial, Curtea de Apel îi condamnase pe Cristi Munteanu la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Andrei Mărgăritescu tot la trei ani de închisoare cu suspendare. Din fericire pentru cei doi, sentinţa definitivă a fost pînă la urmă mai blândă, Cristi Munteanu fiind achitat, iar Mărgăritescu rămânând cu 3 ani de închisoare cu suspendare după ce s-au împăcat cu partea vătămată.

Vi-l mai amintiți pe Bâlbă ? N-a fost mare atacant, dar a lovit din plin pe șosele!
Ionuţ Bîlbă, atacant al echipei Poli Iaşi, a fost prins băut la volan de două ori în 2007, a doua oară pe când avea permisul suspendat, şi de două ori în 2008, când s-a şi ales cu dosar penal. În 2010 a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

Nu putea scăpa de probleme nici ”Blocnotes”!
Fostul fotbalist al Stelei, Claudiu Răducanu, a fost reţinut la Cancun şi deferit justiţiei pentru dare de mită. Se întâmpla asta în 2014. ”Blocnotes” și un prieten au fost acuzați de fals, uz de fals şi dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Messi, un fotbalist genial pe teren și un exemplu de creativitate în rest! A ales un nume exraordinar de frumos pentru c... Jocurile Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018! Lotul României prezent la Olimpiadă, șansele la medalii, probele cu sportiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x