Antena Căutare

Copiii de la Scoala Sociala de Fotbal, invitaţi de Fundaţia Real Madrid la Copa Alma

Fundatia Real Madrid organizeaza în perioada 2-6 iulie a treia ediţie a Copei Alma. Pentru a doua oară consecutiv, fundaţia marelui club spaniol a invitat şi echipa Şcolii Sociale de Fotbal din Bucureşti

Fundatia Real Madrid organizeaza în perioada 2-6 iulie a treia ediţie a Copei Alma. Pentru a doua oară consecutiv, fundaţia marelui club spaniol a invitat şi echipa Şcolii Sociale de Fotbal din Bucureşti, alături de alte 8 echipe din Spania, Portugalia, Rusia, Maroc şi Ungaria.

Astfel, 12 dintre cei 45 de copii care fac parte din proiectul Şcolii Sociale de Fotbal din Bucureşti vor pleca sâmbătă în oraşul portughez Vila Real de Santo Antonio, regiunea Algarve, unde se va desfăşura competiţia.

Copa Alma are un sistem de desfăşurare bazat pe metodologia de lucru a Fundației Real Madrid. Scorul final al fiecărui meci nu va fi cel de pe teren, ci unul compus din 3 părți. Scorul de pe teren va reprezenta o treime, notele primite de la antrenorii echipei adverse în raport cu respectarea valorilor Fundației Real Madrid (spirit de echipă, egalitate, respect, motivație, stimă de sine, autonomie, responsabilitate și toleranță) va reprezenta a doua treime, iar notele oferite de către copii, în mod reciproc, cu privire la modalitatea în care s-au comportat pe teren va reprezenta a treia parte din scorul final.

Este un turneu care nu se bazează doar pe spiritul de concurenţă sau pe cel de competiţie. Fundaţia Real Madrid vrea să scoată în evidenţă calităţile fiecărui copil, de aceea scorul pur fotbalistic nu contează decât într-o mică măsură. Aceasta este de altfel şi filozofia pe baza căreia fundaţia marelui club din Spania desfăşoară peste 200 de proiecte în 65 de ţări. De altfel selecţia copiilor pentru proiectele din cele 65 de ţări are la bază mai ales factorul social, programele respective având ca scop prevenirea abandonului şcolar pentru copiii care provin din familii la limita sărăciei.

“Ne bucurăm că le putem oferi copiilor noştri încă o experienţă de neuitat. Mulţumim pe această cale Fundaţiei Real Madrid pentru invitaţie şi Fundaţiei Vodafone pentru sponsorizarea întregului proiect. Este a doua participare consecutivă, iar faptul că am fost aleşi, din nou, din cele peste 200 de programe desfăşurate de organizaţia marelui club de fotbal, arată că proiectul din Bucureşti a avut şi are rezultate”, a declarat Ania Nedelcu, coordonatoarea programului.

Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid este un program desfăşurat în România, din anul 2012, de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid, program în care sunt implicaţi 45 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar. Copiii nu participă la competiţii sportive propriu zise, ci beneficiază de 4 antrenamente săptămânale în urma cărora, pe baza metodologiei şi valorilor Fundaţiei Real Madrid, li se dezvoltă calităţile. De asemenea, copii participă şi la evenimente prin care descoperă experienţe noi, cum au fost întâlnirile cu campioana României, Astra, cu cea mai iubită echipă din România, Steaua, sau participarea ca Player Escorts la finala Cupei României dintre Dinamo – CFR.

Picanterii din viața Simonei Halep, după ce a fost provocată să completeze un chestionar inedit: "Oamenii ar fi sur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x