Antena Căutare

Cristiano Ronaldo la 33 de ani! 7 lucruri mai puțin știute despre CR7. Știai că poți studia cursul ”Cristiano Ronaldo” ?

Data de 5 februarie este una extrem de importantă în lumea fotbalului. Ieri a fost ziua în care mai multe nume de legendă din fotbalul mondial și-au serbat ziua de naștere. Printre sărbătoriți s-au numărat Gică Hagi, Neymar Jr., dar și Balonul de Aur din 2017, portughezul Cristiano Ronaldo.

Ajuns la 33 de ani, Cristiano Ronaldo are în spate o carieră care nu mai are nevoie de nicio prezentare. În schimb, viața portughezului ascunde câteva amănunte pe care foarte puțini le cunosc.

La 14 ani a fost exmatriculat de la școală, după un gest incredibil!
Vedeta lui Real Madrid are o poveste desprinsă parcă dintr-o telenovelă. Până să ajungă cel mai bun dintre cei buni, Ronaldo a străbutut un drum al suferinței și al umilinței. Pe când avea 14 ani, a fost exmatriculat de la şcoală. N-a suportat aluziile unui profesor pe seama situaţiei financiare a familiei şi a aruncat cu un scaun în el.

Cariera lui Ronaldo se putea opri la 15 ani...
Peste un an, o problemă și mai gravă i-a pus în pericol viața și implicit cariera. Când avea 15 ani, medicii i-au descoperit probleme cardiace. Inima sa bătea mult mai repede față de normal chiar și când se odihnea. Din fericire, operația la care a fost supus a fost una cu succes și problema medicală a fost rezolvată.

Dacă nu puteți ajunge ca Ronaldo, îl puteți studia pe Ronaldo!
Universitatea British-Colombia din Canada are în oferta de studii un curs intitulat chiar așa ”Cristiano Ronaldo”. Studenții pasionați au șansa de a studia viața și cariera portughezului. Aici sunt toate elementele legate de Ronaldo, de la stilul său de zi cu zi, până la calitățile sale din teren.

Cristiano Ronaldo este primul fotbalist din istoria fotbalului care a marcat în toate minutele unui meci
Statisticienii au relevat faptul că, în 2014, Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist din istoria acestui sport care are goluri marcate în toate minutele unui meci: 1,2, 3...până la 90! În mod ironic, prima reușită a sa din carieră a venit în minutul 7!

Ronaldo n-a fost ”Ronaldo” la începuturi!
Celebrul său nume, Ronaldo, cu care este cunoscut în întreaga lume, i-a fost dat de tatăl său în semn de respect pentru Ronald Reagan, fostul preşedinte al SUA. Pe jucătorul portughez trebuia să-l cheme doar Cristiano dos Santos Aveiro.

Nici ”CR7” nu a fost astfel din start!
Printre multele lucruri care îl fac celebru pe Ronaldo este și numărul 7, care l-a făcut celebru. Puțini știu că acesta nu a fost pe placul lui Ronaldo în momentul în care a venit la Manchester United. Sir Alex Ferguson l-a întrebat atunci ce număr vrea, iar el a ales 28. Antrenorul scoţian a avut totuşi ultimul cuvânt şi i-a "plasat" lui Ronaldo numărul 7, pentru a-l responsabiliza. "A fost o motivaţie în plus pentru mine. Ştiam că numărul 7 fusese purtat de George Best şi Cantona şi nu trebuia să mă fac de râs", îşi aminteşte Cristiano Ronaldo.

Ronaldo nu bea, nu fumează și nu își face tatuaje precum majoritatea colegilor!
Da, Cristiano nu bea, nu fumeaza, nu ii plac tatuajele și este foarte strict atunci cand vine vorba despre viața extrasportivă. Refuză să se tatueze pentru că donează sânge de două ori pe an, iar alcoolul nu a făcut niciodată parte din viața sa, după ce tatăl sau a fost ucis de consumul excesiv de alcool.

OFICIAL: Revenire spectaculoasă în Liga 1! Dinamo l-a prezentat în această dimineață pe Antun Palici, unul dintre cei ma... Încă doi jucători ex-FCSB sunt out de la echipele lor! Se îmbogățește istoria eșecurilor românești din Vestul Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x