Antena Căutare

De la ”miile de Euro” aruncate de fanii lui Bayern, la capul de porc aruncat asupra lui Figo de catalani! Cele mai şocante lucruri aruncate de fani pe terenurile de fotbal

Din America de Sud în Asia și din America de Nord în Europa, fanii fotbalului ies mereu în evidență prin coregrafii de excepție. Inventive, originale, acestea fac ocolul tuturor canalelor media. Dar ce se întâmplă când fanii întorc spatele echipei favorite sau a rivalilor și abandonează spectacolul frumos în dauna grotescului ? Ei bine, apar imagini precum cele de la meciul Anderlecht - Bayern. Sau mai grave.

Miercuri seara, iarba de pe Constant Vanden Stock din Bruxelles a fost acoperită parțial de role întregi de bancnote de 500 de Euro false aruncate de fanii lui Bayern Munchen. Nemții au vrut, prin acest gest de protest, să atragă atenția asupra prețului uriaș plătit pentru tichetele la acest meci: 100 de Euro de persoană.

Dacă sunteți uimiți de aceste proteste ”financiare”, aflați că a arunca câteva hârtii pe teren nu reprezintă nimic în comparație cu trecutul întunecat al altor ultrași din fotbalul mondial. Iarba terenurilor de fotbal s-a întâlnit cu adevărați ”monștrii” în comparație cu ”banii” nemților. Iată câțiva dintre ei.

Celebrul cap de porc aruncat asupra lui Luis Figo!
Acum 17 ani, portughezul Luis Figo era eroul negativ al uneia dintre cele mai mari trădări din istoria Barcelonei. Acesta pleca de la Barcelona pentru a juca la rivala Real Madrid. După plecarea sa, fanii catalani l-au şicanat tot timpul atunci când el juca în "El Clasico" pe "Camp Nou". În 2002, suporterii l-au speriat rău de tot pe Figo, la un corner. Ultraşii au aruncat cu monede, o sticlă de Jim Beam şi, ATENȚIA, cu un cap de porc afumat.

Astăzi, capul de porc aruncat în direcția lui Figo se află la un loc sigur, undeva la un muzeu din Germania.

Încă un cap, dar de taur, a aterizat la Dresda
La capitolul capete de animale au impresionat și fanii lui lui Dynamo Dresa. La un meci cu Red Bull Salzburg, fanii dinamoviști au aruncat în teren un cap de taur, tocmai pentru a protesta la adresa patronatului celor de la ”Red BULL”.

Fanii lui Inter au replicat cu un scuter
În 2001, la meciul dintre Inter Milano şi Atalanta, fanii interişti au furat scuterul unui adversar de la Atalanta și au considerat că e funny să-l arunce pe teren. Aceștia l-au introdus pe stadion şi l-au aruncat de la nivelul superior al arenei "San Siro". Ulterior, i-au dat foc şi l-au rostogolit pentru a-l trimite pe teren.

Pe teren au aterizat și animale vii!
În Cipru, meciul dintre Apoel şi Omonia Nicosia a fost întrerupt pentru un motiv incredibil. Fanii Omoniei, care îi porecleau pe rivali drept "iepurii portocalii", au ținut să le arate la propriu acest lucru și au adus iepuri portocalii la meci. Erau vii și, bineînțeles, erau vopsiți portocalii!

....dar și moarte!
Pasiune extremă pentru fotbal există și în țările mai ”reci”. Asta am văzut la un meci Brondby - FC Copenhaga. În momentul în care un jucător de la FC Copenhaga, Ludwig Augustinsson, se pregătea să execute un corner, fanii de la Brondby au aruncat cu şobolani în direcţia lui. Jucătorul şi alt coechipier au încercat să scoată rozătoarele în afara terenului, fiind ajutaţi apoi de un steward.

Când fanii se încălzesc, pe teren apar și obiecte intime...
De la animale, vii sau moarte, trecem la obiecte ceva mai intime văzute pe teren. Fanii din America de Sud, mai precis din Argentina, au aruncat cu vibratoare pe teren la un meci de campionat.

...sau băuturi rafinate!
O sticlă de whiskey a fost văzută în Spania anului 2006. la derby-ul Atletico Madrid - FC Sevilla. Din imagine, la cât de ușor este ”cărată” de arbitru, se pare că aceasta era goală.

Când șefii clubului vând gogoși, fanii răspund pe măsură!
Fanii celor de la Hajduk Split (Croaţia) au protestat la adresa preşedintelui lor într-un mod original. Aceștia au aruncat cu gogoşi pe teren. Şeful cel mare este şi patron de patiserie în Split.

Câteodată, în fotbal e ca-n tenis...
Un meci din Slovenia (despre care nu știm dacă s-a terminat sau nu cu un scor de tenis) a fost întrerupt o bună bucată de timp după ce fanii au aruncat cu mingi de tenis pe teren.

Avem și morcovi pentru iepurele din Cipru!
Bătrânul și celebrul Karagounis avut de înfruntat multe legume pe când evolua în Grecia. Nu, nu jignim pe nimeni, ci spunem la propriu ce a avut acesta de înfruntat la un meci Panathinaikos - Iraklis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iar cele 10 ”materiale” aruncate de fani pe teren nu sunt unice. Pe iarba verde a stadioanelor din întreaga lume am mai văzut multe alte chesti, precum: uși de mașină, picioare de oaie, mingi de plajă, jucării, pușculițe, muștar, sos de maioneză, grenade, proteze, cutii de parfum și scaune, toate modelele de scaune!

surse foto: thesun, bbc.com, ultras-tifo.net

S-a terminat definitiv telenovela ”Alex Băluță la FCSB”. Anunțul ȘOC al celor de la CS ”U” Craiova: ”Începând de azi...”... OFICIAL: Anunțul anului în fotbalul mondial: MESSI A SEMNAT PÂNĂ ÎN 2021! Clauza colosală: 700 de milioane de Euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x