Antena Căutare

De la Sevilla - Liverpool 3-3 la Dinamo - Foresta 4-5! Iată un top al celor mai spectaculoase răsturnări de scor din istoria modernă a fotbalului

De la Liga Campionilor, Premier League, preliminarii de Mondiale sau Europene și până la Liga noastră cea de toate zilele din România, fotbalul ne-a oferit momente care mai de care mai dramatice, cu răsturnări de situație care vor rămâne veșnice în memoria fanilor acestui sport minunat.

Meciul din grupele actualei ediții de Champions League dintre Sevilla și Liverpool, disputat aseară pe legendara arenă Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, a consemnat cea mai spectaculoasă întoarcere de rezultat din acest sezon al Ligii. Deși avea 3-0 după exact 30 de minute de joc, trupa lui Jurgen Klopp a fost ”întoarsă” pe tabelă și a scos doar un punct din Spania.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dar haideți să vedem cele mai spectaculoase întoarceri de scor din fotbalul ultimelor decenii:

Finala UCL: AC Milan - FC Liverpool 3-3 (2005)
Mulți spun că această finală este cea mai dramatică partidă văzută vreodată în fotbal, mai ales că a contat pentru finala Ligii Campionilor. AC Milan conducea cu 3-0 la pauză, dar "cormoranii" au revenit incredibil şi au egalat, pentru ca după aceea să se impună la penalty-uri. În finala de la Istanbul au fost în teren jucători legendari, precum Gerrard, Kaka, Maldini, Şevcenko, Crespo sau Carragher.

Finala UCL: Bayern Munchen - Manchester United 1-2 (1999)
Cu 6 ani în urmă, pe Nou Camp, o altă finală a Ligii intra în istorie. Câştigători ai campionatului şi ai Cupei Angliei, "diavolii" lui Sir Alex Ferguson se îndreptau spre o triplă istorică, însă nemții păreau o nucă mult prea tare. Asta s-a văzut și e tabelă timp de 90 de minute. Apoi, Ferguson şi-a jucat atunci ultima carte şi i-a trimis în teren pe Sheringham şi Solskjaer, care au şi marcat golurile victoriei lui United, în prelungiri.

Preliminarii Cupa Mondială 2014: Germania - Suedia 4-4
Nemții au fost întorși pe tabelă și la nivel de națională. Germania a fost egalată după ce a condus cu 4-0. A fost pentru prima dată în istoria naționalei Germaniei când au condus cu o diferență de patru goluri. Suedia, cu un Ibrahimovic în mare formă, a restabilit egalitatea în ultimele 28 de minute. Germania conducea cu 4-0 în minutul 55, scor care descurajează orice formaţie, mai ales când joacă împotriva nemţilor. Suedezii nu au cedat însă şi în prelungiri au marcat golul de 4-4.

Premier League: Reading - Arsenal 5-7 (2012)
Din această înșiruire de răsturnări nu putea lipsi un meci de Premier League. Posibil cea mai tare răsuturnare de scor din istoria primei ligi engleze a avut loc în urmă cu 5 sezoane. Actuala echipă a lui Adi Popa, Reading, a început perfect meciul conducând cu 4-0 până în minutul 44. Din acel moment, Arsenal a revenit și nu s-a mai oprit din a marca. Tabela arăta 5-4. Înainte cu 4 minute până la ultimul fluier, Reading egalează, dar Arsenal presează și mai marcheză de două ori.

Cupa Spaniei: FC Barcelona - Atletico Madrid 5-4 (1997)
Barcelona a întors ”dubla” cu PSG, însă în trecut, în anii 90, Pep & co. întorceau un meci complicat în doar 90 de minute. Într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei Regelui din 1997, catalanii au încasat trei goluri în mai puţin de 30 de minute de la Atletico. Cu Figo, Ronaldo şi Guardiola în mare formă, catalanii s-au trezit şi au reuşit imposibilul. Figo a realizat tripla, iar catalanii au câştigat meciul cu 5-4.

Liga 1/Divizia A: Dinamo - Foresta 4-5 (2000)
Pe 11 noiembrie 2000, arena din ”Ștefan cel Mare” oferea unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria fotbalului românesc. Dinamo întâlnea pe teren propriu Foresta Fălticeni în etapa a 13-a a Ligii 1 (Divizia A la vremea respectivă).

După numai 47 de minute, Tinel Petre, Mihalcea, Tameș și Marius Niculae duceau scorul la 4-0 pentru echipa lui Cornel Dinu. Nimic nu anunța răsturnarea incredibilă care avea să vină.

În minutul 62, Robert Niță marca golul de 1-4, ”golul de onoare pentru moldoveni”, în viziunea multora. Foresta a continuat însă să mizeze totul pe cartea atacului și golurile 2 și 3 au venit conform cursului jocului. În doar două minute, 71 și 73 Păcurar și Botan reduc la doar un gol diferența de pe tabelă și Dinamo tremura! Același Botan înscrie pentru un incredibil 4-4 în minutul 82. Autorul primului gol, Robert Niță dă lovitura de grație înainte de finalul partidei înscriind pentru 5-4.

Lovitură de teatru! Claudiu Niculescu, omul care visa să antreneze în ”Ștefan cel Mare” le-a dat răspunsul final șefilor... Gigi Becali nu se dezminte! Patronul FCSB scoate din lot 3 jucători de bază pentru meciul cu Plzen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x