Antena Căutare

Doliu în tenisul românesc. Adio, dragă Florența!

Florența Mihai, prima jucătoare de tenis din România care a ajuns pînă în finala de la Roland Garros, în 1977, (atît la simplu, cît și la dublu mixt), a murit, azi dimineață, la vîrsta de 60 de ani, informează Federația Română de Tenis pe site-ul oficial.

Florența Mihai, prima jucătoare de tenis română care a ajuns pînă în finala de la Roland Garros, în 1977, (atît la simplu, cît și la dublu mixt), a murit, azi dimineață, la vîrsta de 60 de ani, informează Federația Română de Tenis pe site-ul oficial.

Florența Mihai a fost una dintre cele mai mari talente pe care le-a avut tenisul românesc și-a dedicat întreaga viață fenomenului sportului alb de la noi din țară, fie din postura de jucătoare, fie din cea de antrenor sau făcînd parte din conducerea Federației Române de Tenis, anunță GSP.RO.

Dintre meritele pe plan sportiv ca jucătoare, Florența Mihai a obținut medalia de bronz la Roland Garros în 1976; s-a clasat în primele 8 jucătoare la simplu, la US Open-ul din 1979 și a făcut parte din echipa de Cupa Federației a României timp de 6 ediții (dublu alături de Virginia Ruzici), reușind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la edițiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne.

Ilie Năstase a declarat, miercuri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că este şocat de dispariţia Florenţei Mihai, prima jucătoare română de tenis care a jucat finala turneului de la Roland Garros.

„Cum a murit? Florenţa? Nu se poate, nu pot să cred... Este un şoc, iertaţi-mă... dar chiar nu pot să cred aşa ceva, săptămânile trecute ne-am văzut...", a spus Ilie Năstase la aflarea veştii.

Florența Mihai alături de Virginia Ruzici și Ilie Năstase

Fostul tenisman a adăugat că sportul a pierdut o mare jucătoare. "Nu pot să comentez... e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenţa de când era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucătoare. Sincer, nu îmi găsesc cuvintele", a mai afirmat Năstase pentru MEDIAFAX.

Insulele Feroe - România, SCOR 0-3, în ultima etapă a preliminariilor Euro-2016!... VIDEO: Ratarea SECOLULUI! Toți spectatorii din stadion au râs cu lacrimi! Și un bebeluș de câteva luni dădea gol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x