Antena Căutare

Drama in handbalul romanesc: Vicecampioana europeana Oltchim Ramnicu Valcea, in pragul desfiintarii

Cu doar o luna inainte de a juca in Liga Campionilor, cea puternica echipa de club din istoria handbalului romanesc, Oltchim Ramnicu Valcea, este in pragul desfiintarii. Clubul nu mai are bani nici macar pentru salariile jucatoarelor, cu atat mai putin pentru meciuri. Iar presedintele Petre Bercaru face apel catre "fanii echipei, catre toti iubitorii echipei sa vina in sprijinul acesteia prin donatii, reclama sau contracte de publicitate".

Este pentru prima data in cei aproape 40 de ani de istorie cand vicecampioana Europei se afla intr-o situatie atat de grava. Iar problema este cu atat mai dureroasa cu cat fetele de la Oltchim ar trebui sa joace primul meci in Liga Campionilor pe 14 octombrie, chiar la Valcea. Daca manegerii nu fac rost de bani urgent, jucatoarele ar putea pleca de la club astfel incat sa poata juca la alte echipe calificate in Liga.

Pentru a participa atat in Liga Campionilor cat si in competitiile interne, echipa are nevoie, pana in iunie anul viitor, de aproape 3 milioane de euro, din care o treime ar fi taxele catre stat. Suma este necesara pentru salariile jucatoarelor, printre care se afla 3 campioane olimpice la Londra, pentru pregatire si deplasari.

Primul oficial care a sarit in ajutorul multiplei campioane la handbal este primarul Capitalei. Sorin Oprescu promite ca va gasi banii necesari macar pentru pregatirea echipei. Oprescu, a anuntat ca intentioneaza sa identifice formula juridica prin care Clubul Sportiv Municipal Bucuresti sa preia si sa asigure bugetul echipei de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea, astfel incat formatia sa participe in Liga Campionilor, subiectul fiind discutat in sedinta de miercuri a Guvernului, la care a participat si primarul general.

Handbalistele de la Oltchim, cu insemnele Primariei Capitalei pe tricouri

"Vreau sa gasesc forma juridica de a face parte din CSM, clubul primariei, de a putea sa finantez pregatirea lor, pentru a nu fi excluse dupa aceea", a declarat Oprescu, aratand ca echipa feminina de handbal avea de la combinatul Oltchim un buget anual de circa milion de euro, dintr-un total de 7-8,5 milioane euro, si asigurand ca suma respectiva va fi asigurata tot de catre sponsorii actuali ai echipei. Handbalistele de la Oltchim vor juca in continuare la Ramnicu Valcea, dar vor purta si insemnele Primariei Capitalei, a adaugat Oprescu.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca situatia campioanei Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, confruntata cu probleme financiare, este grava si a facut un memoriu catre ANST si catre primul ministru, solicitand sprijin pentru formatia feminina. Presedintele FRH a cerut in memoriu ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim sa aiba in contractul de privatizare o clauza prin care sa fie obligat la finantarea echipei de handbal.

Oltchim a invins HC Zalau, scor 22-20, in Liga Nationala

In ciuda problemelor, Oltchim Ramnicu Valcea a castigat, miercuri, cu scorul de 22-20, meciul sustinut, in deplasare, in compania echipei HC Zalau. Meciul era o restanta din prima etapa a Ligii Nationale de handbal feminin.

Blocnotes Claudiu Raducanu face senzatie in divizia judeteana: "Doar ma antrenez, ca sa ajung iar in Liga I"... Gigi Becali marturiseste: "Nu-l dau afara pe Reghecampf 30 de ani! Nu-l dau afara niciodata in viata mea"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x