Antena Căutare

Gică Popescu a fost eliberat! Judecătorii au decis să fie pus în libertate!

Tribunalul Ilfov a decis pe 4 octombrie ca Gheorghe Popescu să fie eliberat condiționat, după o perioadă de un an și opt luni de detenție.

Gică Popescu a fost eliberat! Judecătorii au decis să fie pus în libertate!
Fostul internațional urmează să fie pus în libertate

Tribunalul Ilfov a decis pe 4 octombrie ca Gheorghe Popescu să fie eliberat condiționat, după o perioadă de un an și opt luni de detenție.

Potrivit surselor, fostul internațional a fost eliberat condiționat, după ce a executat un an și opt luni din pedeapsa de trei ani, o lună și zece zile.

Decizia Tribunalului Ilfov este definitivă, astfel încât fostul internațional urmează să fie pus în libertate.

Acesta a fost găsit vinovat în dosarul transferurilor de jucători.

Potrivit gsp.ro, totul a început în urmă cu mai bine de 7 ani, pe 6 februarie 2006, cînd Gazeta Sporturilor a declanşat o investigaţie jurnalistică fără precedent în România. Primul caz de care ne-am ocupat a fost cel al transferului lui Florin Bratu, de la Rapid la Galatasaray.

Șefii de cluburi sau impresarii declarau sume de transfer mai mici decît cele reale, păstrînd banii pentru ei şi, totodată, plătind astfel un impozit mai mic! Totul s-ar fi făcut prin nişte off-shore-uri din străinătate.

Direcţia Naţională Anticorupţie a reacţionat la probele dezvăluite de Gazetă şi a deschis propria cercetare . Investigaţia DNA, continuată în paralel şi de ziar, a contabilizat 800 de transferuri verificate, peste 100 de persoane anchetate şi interogate, zeci de volume însumînd peste 20.000 de file.

La final, Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, Jean Pădureanu şi Gică Popescu au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Toţi au fost acuzaţi că, prin tranzacţii ilegale la 12 transferuri de fotbalişti vînduţi în perioada 1999-2005, ei au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari şi o "gaură" de peste 10 milioane de dolari în bugetul cluburilor din Liga 1.

Judecătorii au decis inițial următoarele pedepse:

George Copos - 3 ani şi 8 luni cu executare
Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni cu executare
Cristi Borcea - 6 ani şi 4 luni cu executare
Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni cu executare
Victor Becali - 4 ani şi 8 luni cu executare
Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni cu executare
Gică Popescu - 3 ani, o lună şi 10 zile cu executare
Gigi Neţoiu - 3 ani şi 4 luni cu executare

Sursa: Mediafax

Decizie fără precedent luată de galeria celor de la Dinamo. Steagurile nu vor flutura și fără fumigene sau torțe... Lovitură în Liga I! Primăria Capitalei a închis Arena Naţională, cel mai mare stadion din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x