Antena Căutare

Gigi Becali, decizie radicală după chinul de la Mediaș: un titular, OUT de la FCSB! Istoria ne spune că acest jucător va pleca

Doar 90 de minute i-au fost necesare lui Gigi Becali pentru a ”executa” primul fotbalist de la FCSB din 2018. Chiar dacă echipa sa a câștigat la Mediaș și, temporar, este lider în Liga 1, patronul trupei lui Dică a fost iritat de evoluția modestă a jucătorilor lui Dică și a început să tune după meci. Primele victime au apărut deja la orizon: puștiul Nedelcu și experimentatul fundaș Ionuț Larie.

Dacă de primul nu are cum să se despartă, dat fiind faptul că a dat 2 milioane de Euro pe el, în ceea ce-l privește pe Ionuț Larie lucrurile sunt clare. Zilele lui la FCSB sunt numărate. Larie (31 de ani) a fost adus gratis de la CFR, la finalul contractului cu ardelenii, astfel că sacrificarea lui nu implică o pierdere financiară.

”Asta nu e echipa mea. Echipa mea nu are voie să se chinuie cu Gaz Metan. Înseamnă că exagerez şi trebuie să mă las de fotbal. Ei nu au echipă nouă. Neagu a fost la noi, asta nu e o scuză. Singura scuză poate fi că se mai întâmplă aşa ceva după cantonament. Eu aşa ceva nu permit. Larie e în alt film. Vin Planic şi Bălaşa. Mai avem 6 luni şi scăpăm de el. Te mai şi fereşti, bagi mingea în poartă. Nu accept aşa ceva”, a spus Becali la digisport.

Despre Nedelcu, Becali nu a spus că îl dă afară, însă l-a criticat destul de dur: ”Doarme în ghete! El nici nu bagă piciorul la minge, ca să recupereze... Și am dat două milioane de euro pe el!”.

De-a lungul anilor, la Steaua/FCSB au existat numeroase situații în care Becali și-a distrus jucătorii. Majoritatea dintre ei au sfârșit prin a pleca de la echipă. Acum, Larie pare că nu mai are nicio scăpare.

Iată câteva exemple de jucători executați de Gigi Becali după ce, în prealabil, fuseseră făcuți cu ou și cu oțet:

În 2007, Becali îl critica pe unul dintre cei mai buni atacanți din istoria recentă a Ligii 1, Cyrill Thereau: ”E e bun, dar nu de supervaloare, asa cum vreau eu sa cumpăr. Nu e de Steaua”, au fost cuvintele patronului. Ce a urmat: jucătorul a plecat la Anderlecht

Un alt caz celebru este cel al brazilianului ”de buzunar” Elton. Adus de Mihai Stoica, bietul brazilian a fost prea ”circar” pentru gusturile lui Gigi Becali. ”Nu vreau circ pe stadion! L-am dat afară pentru că nu aveam ce face cu el! Ce jucător e Elton?!”.

În 2009, Steaua l-a luat pe Semedo de la CFR Cluj și părea că a dat lovitura. La scurt timp, Becali a fost sincer și a declarat: ”Sunt cel mai mare dobitoc! Nu-mi vine să cred cum au reușit să mă păcălească cei de la CFR! Ei au cerut, eu am dat, dar Semedo nu face nimic pe teren. Dacă se lovește de un adversar, se învârte ca un titirez!”. Semedo a fost dat la Urziceni.

Recent, FCSB a trăit un caz similar celui lui Larie și, culmea, tot după un meci cu Mediașul lui Pustai. În 2016, în mandatul lui Reghecampf, Becali a fost afectat de un eșec rușinos cu Gaz Metan Mediaș și l-a exclus din lot pe Bogdan Mitrea, un biet fundaș central certat cu meseria în perioada petrecuta la FCSB. ”Dacă vezi că Mitrea nu poate la nivelul ăsta, nu-l bagi. A greşit şi Reghe. El este băiat cuminte, băiat bun, dar nu poate face faţă la Steaua. Mitrea nu va mai juca niciodată la Steaua. Nu am nimic cu băiatul, nicio răutate, dar n-are ce căuta pe teren la Steaua. Dă cu capul, face fault, deviază în poartă.” spunea Becali de jucător.

La mulți ani, Gică Hagi! Regele fotbalului românesc împlinește astăzi 53 de ani! Momentele unice din cariera unui jucăto... Yeray Alvarez, jucătorul care a învins cancerul de două ori! Povestea unei drame care a debutat în Ajunul Crăciunului lu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x