O campioană ASCUNSĂ în mulțime. Povestea frumoasei Andreei Chiţu, tânăra desemnată cea mai bună sportivă din România în 2015

 

Deşi toată lumea ştie că handbalista Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună sportivă din România în 2015, puţini sunt cei care au auzit de Andreea Chițu.  Tânăra judoka a primit de asemenea acest titlu, chiar dacă nu a fost atât de mediatizată.

Andreea Chițu s-a născut la Bolintin-Vale, pe 7 mai 1988
. Practică judo, luptă la 
categoria 52 de kilograme, este legitimată la CSA Steaua București și are un palmares bogat:

Campionatul Mondial – argint (2014, 2015), bronz (2011); 
Campionatul European – aur (2012, 2015), argint (2013), bronz (2014)
; Jocurile Olimpice – turul 2 (2012). Andreea a fost numită, alături de Cristina Neagu, cea mai bună sportivă din România în 2015. Sportiva vrea o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio.

                                                                                 Frumoasa sportivă

Palmaresul Andreei Chițu e absolut incredibil. Anul trecut, Andreea s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Mondial, a luat medalia de aur la Jocurile Europene și la Campionatul European, s-a clasat pe locul 1 în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Judo și a câștigat alte patru turnee internaționale importante la categoria sa, 52 de kilograme. Într-un an în care România nu a obținut niciun aur mondial într-o disciplină olimpică, Andreea Chițu și-a “blindat” argintul cu un aur european și cu încă o mână de alte locuri I, tot atâtea argumente pentru o evoluție de top la Jocurile Olimpice din vara aceasta de la Rio, scrie lead.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii 

Smiley News

vezi mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe