Antena Căutare

Pep Guardiola, cel mai rușinos eșec din carieră! City, eliminată din Cupa Angliei de o echipă de Liga a 3-a! Top 10 meciuri de basm făcute de echipele mici în FA Cup

Cupa Angliei, cea mai veche competiție inter-cluburi din lume, își păstrează tradiția an de an la capitolul rezultate surprinzătoare. Ieri seară, cea mai în formă echipă a Europei, Manchester City, a suferit un eșec rușinos pe terenul formației de League One (Liga a 3-a) Wigan.

Will Grigg, faimosul jucător nord-irlandez, a fost cel care l-a oprit pe Guardiola din drumul către al doilea cel mai important trofeu intern, după Premier League. După 45 de minute în care ”cetățenii” au controlat jocul, echilibrul numeric a fost rupt în minutul 45+2, când Delph a primit cartonaş roşu. Chiar dacă partea secundă nu a schimbat mult situaţia din teren, City având posesia, pe final, Will Grigg a dat lovitura, aducând calificarea lui Wigan în ”sferturi”.

Wigan - Manchester City 1-0 este al doilea șoc major din 2018 în FA Cup. La începutul anului, ”Pădurarii” de la Nottingham Forest au realizat șocul turului III al celei mai vechi competiții din lume, eliminând-o pe Arsenal, deținătoarea trofeului, cu scorul de 4-2.

Eliminările celor de la Arsenal și Manchester City se înscriu în tradiția ”Magic of the FA Cup”, așa cum numesc englezii momentele în care granzii cad pradă în fața echipelor mai mici sau a celor din ligi inferioare. Practic, nu există ediție din Cupa Angliei în care una sau mai multe echipe mici să nu producă surprize uriașe. Iată 10 dintre cele mai răsunătoare rezultate de acest gen din istorie:

1. Burnley - Lincoln City 0-1 (2017)
În urmă cu un an, Lincoln City, formaţie din al 5-lea eşalon al fotbalului englez, a învins-o pe Burnley cu 1-0, în deplasare, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, fiind prima echipa de amatori care atinge această fază a competiţiei, după Queen's Park Rangers în 1914.

2. Chelsea - Bradford 2-4 (2015)
Şaisprezecimile de finală ale Cupei Angliei din urmă cu 3 ani au oferit un șoc pe Stamford Bridge. Chelsea, antrenată de Jose Mourinho pe atunci, părăsea competiţia încă din această fază, după înfrîngerea în faţa lui Bradford, echipă de liga a 3-a, scor 2-4. Deși a condus cu 2-0, echipe lui Mourinho s-a văzut egalată și apoi umilită chiar pe teren propriu.

3. Manchester City - Wigan 1-2 (2013)
În 2013, Wigan Athletic, echipă aflată atunci aproape de retrogradarea în a doua ligă engleză, a reuşit cea mai mare surpriză în ultimii 25 de ani în finala Cupei Angliei: a învins-o pe marea favorită, Manchester City, cu scorul de 1-0 (0-0), graţie reuşitei lui Ben Watson ('90+1).

4. Wrexham 2-1 Arsenal (1992)
Campioana Angliei de la acea vreme, Arsenal, se deplasa pe terenul celor de la Wrexham, echipă ce se lupta să evite retrogradarea în Liga a 4-a engleză. Dar magia Cupei Angliei nu ținea nici atunci cont de valoare și de formă. Gazdele aveau să se impună cu 2-1 în fața ”tunarilor” care îl aveau între buturi pe nimeni altul decât David Seaman.

5. Bournemouth 2-0 Manchester United (1984)
Deținătoare a Cupei Angliei, United, antrenată de Ron Atkinson, nu putea să treacă de o modestă Bournemouth, din liga a 3-a! Un ”oarecare” Harry Redknapp se afla atunci la conducerea echipei de ligă inferioară.

6. Liverpool 0-1 Wimbledon (1988)
Favorită uriașă în finala din 88, Liverpool nu a reușit să treacă de Wimbledon, într-o finală decisă la penalty-uri.

7. Norwich City 0-1 Luton Town (2013)
”Canarii”, pe atunci în Premier League, intrau în istoria neagră a primei ligi engleze, devenind prima echipă de prim eșalon din istoria Angliei eliminată de o echipă de amatori din Cupa Angliei.

8. Sutton Utd 1-0 Leeds (2017)
O altă echipă de amatori din Anglia, Sutton, nu a avut probleme în a elimina o formație mult mai bine cotată. Chiar anul trecut, Leeds, antrenată de Gary Monk era bătută de necunoscuta Sutton, scor 0-1.

9. Walsall 2-0 Arsenal (1933)
Din nou Arsenal, de această dată la începuturi. Văzută formația de prim-plan a Angliei în acea perioadă, echipe londoneză era eliminată din Cupa Angliei de mult mai modesta Walsall.

10. Shrewsbury 2-1 Everton (2003)
Codașa din liga secundă a Angliei, Shrewsbury, detona bomba sezonului 2003 din Cupa Angliei, elimidând-o pe Everton, echipa lui Wayne Rooney, cu scorul de 2-1.

Pep Guardiola nu se află la primul eșec rușinos din carieră. Geniul de pe banca ”cetățenilor” are în spate o serie de meciuri negre, din care a ieșit bătut sau chiar umilit. Iată AICI toate eșecurile crunte ale geniului catalan.

Încă un dinamovist a semnat cu FCSB! Cristian Bălgrădean a devenit, oficial, jucătorul roș-albaștrilor! Cele mai grele n... Accidentările din sala de sport și modul în care trebuie să le gestionăm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x